Home Επικαιρότητα Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας για τον Κοροναϊό – Οι Ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας
Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο ΕΟΔΥ έχει εξουσιοδοτηθεί να προβεί στις προσλήψεις που χρειάζονται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας για τον Κοροναϊό – Οι Ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκε εχθές, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κοροναϊό.

«Έχω να ανακοινώσω τη σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει εξουσιοδοτηθεί να προβεί σε αυτές τις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για «να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, την task force και τις πύλες εισόδου της χώρας».

Επίσης, τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισαν πως πρέπει να υπάρχει υπευθύνη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα και πως δεν συντρέχει, προς το παρόν, κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων