Home Επικαιρότητα Κατευθυντήριες Γραμμές στην Ιατρική – Οι Αλλαγές και η Άποψη των Γιατρών
Μια αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι εάν οι ιατροί ακολούθησαν βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια, θα μπορούσαν να αποφευχθούν σχεδόν 68.000 θάνατοι ετησίως.

Κατευθυντήριες Γραμμές στην Ιατρική – Οι Αλλαγές και η Άποψη των Γιατρών

Νέες κατευθυντήριες γραμμές στους γιατρούς σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα των ασθενών αναδύονται με τόσο μεγάλη ταχύτητα, σε παγκόσμια κλίμακα, που είναι αδύνατο για τους γιατρούς να συμβαδίζουν συνεχώς με τις εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ανησυχητικές συνέπειες στην υγειονομική περίθαλψη.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας μελετούν τις κατευθυντήριες γραμμές κλινικής πρακτικής, ώστε να παρέχουν ασφαλέστερη και καλύτερη περίθαλψη στους ασθενείς τους.

Έτσι, εάν οι γιατροί δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις, θα υπάρχει – δυνητικά – πρόβλημα για τους ασθενείς.

Ακόμη και όταν οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι εύκολα διαθέσιμες, η ενσωμάτωση των νέων κλινικών γνώσεων στην πρακτική μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Και αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τους ασθενείς.

Μια αμερικανική, καρδιολογική μελέτη διαπίστωσε ότι εάν οι κλινικοί ιατροί ακολουθούσαν βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή ανεπάρκεια, θα μπορούσαν να αποφευχθούν σχεδόν 68.000 θάνατοι ετησίως.

Ώστόσο, οι φαρμακευτικές εταιρείες, που επιθυμούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ενσωμάτωση των νέων κατευθυντήριων γραμμών στην κλινική ιατρική, αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα.

Οι γιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης καλύπτουν συνήθως πάνω από 20 είδη ασθενειών, ασχολούμενοι με τουλάχιστον 400 διαφορετικές παθήσεις.

Το εύρος της γνώσης που απαιτεί αυτό δημιουργεί ένα προφανές πρόβλημα όσον αφορά την ενημέρωση, αλλά και την εξοικείωση με το περιεχόμενο κάθε κατευθυντήριας γραμμής.

Όμως τι λένε οι γιατροί για όλα αυτά;

Η εταιρεία Aptus Health πραγματοποίησε σχετική έρευνα σε 620 θεράποντες ιατρούς.

Έτσι, γιατροί από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκαν στις πιο τρεις σημαντικές πτυχές των κατευθυντήριων γραμμών της κλινικής ιατρικής.

Όπως είπαν οι γιατροί, αυτές ήταν το να είναι απλές, πρακτικές και εύκολα προσβάσιμες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κατάλληλα «συστατικά» ώστε να είναι επιτυχημένες οι νέες κατευθυντήριες γραμμές στον τομέα της ιατρικής είναι οι εξής:

– Να είναι απλές

– Να εξοικονομείται χρόνος μέσω αυτών

– Να έχουν οι ιατροί εύκολη πρόσβαση σε αυτές

– Να προέρχονται, κατά προτίμηση, από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες

– Να προσανατολίζονται στην πρακτική άσκηση της ιατρικής

– Να υπάρχει οπτικό υλικό

Άλλωστε, οι γιατροί που παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλινικής ιατρικής.

Ως εκ τούτου δικαιούνται το καλύτερο επίπεδο υποστήριξης και γνώσης, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων