Home Επικαιρότητα Φάρμακο κατά του Aids Δοκιμάζεται ως Θεραπεία για το Νέο Κοροναϊό
Eπιστημονικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναζητούν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία κατά του ιού.

Φάρμακο κατά του Aids Δοκιμάζεται ως Θεραπεία για το Νέο Κοροναϊό

Τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται σε όλη την Ευρώπη, για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100 στην Κίνα, ενώ κρούσμα του ιού εντοπίστηκε και στη Γερμανία.

Οι κινεζικές αρχές αναζητούν, την ίδια ώρα, τρόπους αντιμετώπισης του ιού.

Μάλιστα, δοκιμάζεται ήδη ένα φάρμακο που χορηγείται στους φορείς του Aids (Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας), ως πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, τρία νοσοκομεία στην Κίνα χρησιμοποιούν φάρμακα που περιέχουν τις δραστικές ουσίες λοπιναβίρη και ριτοναβίρη, που χορηγούνται στους φορείς του ιού HIV (Human Immunodeficiency Virus – Iός της Aνθρώπινης Aνοσοανεπάρκειας) για τη θεραπεία των ασθενών στο πλαίσιο ενός προγράμματος δοκιμών με τίτλο «Πρόγνωση και Πρόγραμμα Διαγνωστικής και Θεραπείας Πνευμονίτιδας για τη Νέα Λοίμωξη από Κοροναϊό».

Οι κινεζικές αρχές αναφέρουν πως δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο αποδεδειγμένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό.

Ωστόσο, η σύσταση των ειδικών είναι να λαμβάνονται δύο χάπια λοπιναβίρης / ριτοναβίρης και να γίνονται εισπνοές άλφα ιντερφερόνης μέσω νεφελοποιητή δύο φορές την ημέρα.

Παράλληλα, δε, επιστημονικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακαλύψουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία, κατά του – δυνητικά θανατηφόρου – κοροναϊού.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων