Home Επικαιρότητα Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Νομοσχέδιο και η Ενιαία Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας
Η τροπολογία αφορά, επίσης, στην επέκταση κατά δύο έτη του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τους περιορισμούς στην υποβολή υποψηφιότητας για την κάλυψη θέσεων ιατρών του ΕΣΥ.

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Νομοσχέδιο και η Ενιαία Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας

Υπερψηφίστηκε εχθές, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις συμβάσεις του Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Παράλληλα, το Κοινοβούλιο έκανε δεκτή και την ενιαία τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους πρώην δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ).

Η εν λόγω τροπολογία αφορά, επίσης, στην επέκταση κατά δύο έτη του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τους περιορισμούς στην υποβολή υποψηφιότητας για την κάλυψη θέσεων ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Πιο συγκεκριμένα, παρατείνεται ο χρόνος ισχύος της απαγόρευσης υποβολής υποψηφιότητας για την κάλυψη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, σε ιατρούς που ήδη υπηρετούν σε άλλη θέση ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ, εκτός εάν αυτοί παραιτηθούν εκ των προτέρων από τη θέση αυτή.

Ο συγκεκριμένος περιορισμός αποσκοπεί στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, δια της εισαγωγής νεοεισερχομένων ειδικευμένων ιατρών και προς αποφυγή ανακύκλωσης των ήδη υπηρετούντων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται, ακόμη, ο καθορισμός της διαδικασίας επιλογής από τους ασθενείς, ιδιωτικού φαρμακείου ως σημείου παράδοσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης για τη διευκόλυνση των δικαιούχων.

Τέλος, η τροπολογία αυτή αναφέρεται και στην εξειδίκευση θεμάτων λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με την επωνυμία «Εφαρμογή διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ)».

Στην τροπολογία περιγράφονται ο σκοπός λειτουργίας της, η εκτέλεση επεξεργασίας από τον ΕΟΠΥΥ στα εισφερόμενα στοιχεία από ασθενείς στην εφαρμογή για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, καθώς και οι αναγκαίες διασφαλίσεις ως προς την ακεραιότητα του συστήματος και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων