Home Επικαιρότητα 13 Συνολικά οι Νεκροί από Επιπλοκές της Γρίπης – Τι Αναφέρει η Εβδομαδιαία Έκθεση του ΕΟΔΥ
Την τελευταία εβδομάδα, πέντε άτομα κατέληξαν, μετά από επιπλοκές της εποχικής γρίπης.

13 Συνολικά οι Νεκροί από Επιπλοκές της Γρίπης – Τι Αναφέρει η Εβδομαδιαία Έκθεση του ΕΟΔΥ

Τους 13 έφτασαν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η δραστηριότητα της γρίπης εμφανίζεται αυξημένη, αυτή την περίοδο, στη χώρα μας.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, πέντε άτομα κατέληξαν, μετά από επιπλοκές της εποχικής γρίπης.

Όπως αναφέρει η Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογική Επιτήρησης της Γρίπης από τον ΕΟΔΥ, από τις 13 έως τις 19 Ιανουαρίου 2020, ελέγχθηκαν για τον ιό της γρίπης συνολικά 205 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία.

Τα 80 (39%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 69 (86,2%) ήταν τύπου Α και τα 11 (13,8%) ήταν τύπου Β.

Τα 54 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 27 (50%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 27 (50%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1).

Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και ξεκίνησε η επιτήρηση της γρίπης στη χώρα μας, καταγράφηκαν συνολικά 13 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Οι 7 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ 6 ασθενείς κατέληξαν χωρίς να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ.

Δείτε Εδώ την Έκθεση

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων