Home Επικαιρότητα Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ – Δυσχέρειες στην Αντιμετώπιση της Γρίπης Λόγω Έλλειψης Κλινών στις ΜΕΘ
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι οι λίστες αναμονής για τη ΜΕΘ.

Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ – Δυσχέρειες στην Αντιμετώπιση της Γρίπης Λόγω Έλλειψης Κλινών στις ΜΕΘ

Δυσχέρειες υπάρχουν στην αντιμετώπιση της γρίπης λόγω ελλείψεων προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού, καθώς και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Τα κρούσματα της γρίπης αυξάνουν κατά τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εκδίδει στοιχεία μόνο για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Υπάρχουν και ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνομένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι οι λίστες αναμονής για τη ΜΕΘ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο 50 ασθενείς βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Τα 224 κρεβάτια στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν. Εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ. Υπάρχουν 80 – 100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (το νούμερο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται)» τονίζεται, χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα οι εν λόγω κλίνες.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων