Home Επικαιρότητα Επίσκεψη Κικίλια στην Πάτρα – Όσα Δήλωσε για την Επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν. Πατρών
Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε εχθές ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη Κικίλια στην Πάτρα – Όσα Δήλωσε για την Επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν. Πατρών

Στην Πάτρα βρέθηκε εχθές, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας πραγματοποιήσε επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, ο Υπουργός Υγείας συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα την επαναλειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και ο νέος διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Νίκος Χαροκόπος.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, πρώτα απ’ όλα για μια εμβληματική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και για την εξέλιξη της οποίας ενημερώνομαι διαρκώς. Μιλώ για την ουσιαστική λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Μια εμβληματική ενέργεια που θα δείξει ότι στο νοσοκομείο που είναι κόσμημα για την περιοχή, μπορούν να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Συμπλήρωσε, δε, πως μετά την άμεση διαδικασία προκειμένου να εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια ένα πολύ σημαντικό κονδύλι, προχωρούν οι ενέργειες για τον διαγωνισμό, ενώ προκηρύχθηκε και ευοδώθηκε η θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή που θα είναι επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής.

Ακόμη, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όπως τόνισε ο Υπουργός, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και νοσηλευτών.

«Με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά οικονομικά μοντέλα, όπως βεβαίως η κρατική επιχορήγηση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που δέχεται να χρηματοδοτήσει κάποιες δράσεις μέχρι το 80% και οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), θα προχωρήσουμε σε καίριες και δομικές παρεμβάσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Μιλώντας, δε, για τη Χάρτα Υγείας στο Νομό Αχαΐας και τον τρόπο με τον οποίο είναι ανεπτυγμένη η δύναμη νοσηλευτών, διοικητικών, ιατρών, στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, τόνισε πως πρόκειται να γίνει μία ολική αναδιάρθρωση και ένα νέο πρόγραμμα εφημεριών.

 www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων