Home Επικαιρότητα Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι Ιατρικοί Επισκέπτες και η Σχέση με τους Γιατρούς
Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για την επικοινωνία ανάμεσα σε γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρείες και έχει θετικές επιδράσεις.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι Ιατρικοί Επισκέπτες και η Σχέση με τους Γιατρούς

Πολλές εταιρείες, τα τελευταία χρόνια, έχουν επιλέξει να αυτοματοποιήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος παράγοντας να αντικαθίσταται από την τεχνολογία, σε πολλές περιπτώσεις.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως είναι λογικό, το κίνητρο είναι η μείωση του κόστους, για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχει ένας ακόμη λόγος.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες βλέπουν συχνά την τεχνολογία ως ένα μέσο αλληλεπίδρασης με τους γιατρούς.

Η νέα γενιά γιατρών είναι πιθανό να θελήσει να αποφύγει τις προσωπικές συναντήσεις με ιατρικούς επισκέπτες.

Αυτή την πρακτική χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στο παρελθόν οι φαρμακευτικές εταιρείες, για να φέρουν σε επαφή τους γιατρούς με τα προϊόντα τους.

Ωστόσο, οι νεότεροι γιατροί δύσκολα θα εμπλακούν με έγγραφα και μακροσκελείς συναντήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Veeva, που αποτελεί έναν παγκόσμιο προμηθευτή λύσεων λογισμικού, το 85% των γιατρών επιθυμεί να έρχεται σε επαφή με τους ιατρικούς επισκέπτες μέσω on line συναντήσεων, πέρα από την κατά πρόσωπο επικοινωνία.

Άλλωστε, η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για την επικοινωνία ανάμεσα σε γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρείες και έχει θετικές επιδράσεις.

Τα στοιχεία της Veeva έδειξαν πως μία συζήτηση μέσω βιντεοκλήσης μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 14 λεπτά, ενώ μία συνάντηση σε προσωπικό επίπεδο συνήθως διαρκεί από 4 έως 6 λεπτά.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Federico Fanti, επικεφαλής των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας LEO Pharma, παγκοσμίως, ο γιατρός πάντα θα επιθυμεί να έχει μία προσωπική σχέση με τον ιατρικό επισκέπτη.

Έτσι, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πιθανό να αντικαταστήσει εξ’ ολοκλήρου το επάγγελμα του ιατρικού επισκέπτη, καθώς είναι απαραίτητη μία πιο προσωπική επαφή όταν προκύπτουν προβλήματα που αναζητούν λύση.

Σε κάθε περίπτωση, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την αυτοματοποίηση κάποιων συστημάτων.

Παράλληλα, θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα η χρήση βιντεοκλήσεων, ψηφιακών καναλιών, καθώς και οι on line συναντήσεις με γιατρούς και ειδικούς στον χώρο της υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, η προσωπική επικοινωνία είναι πάντα βασική στη σχέση γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών.

Συμπερασματικά, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος εμπορικής στρατηγικής της εταιρείας Veeva, David Logue, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους ιατρικούς επισκέπτες να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων