Home Επικαιρότητα Το Φάρμακο κατά του Καρκίνου του Μαστού που Συνεχίζει να Δρα και μετά τη Διακοπή της Θεραπείας
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η δράση ενός φαρμάκου, το οποίο μειώνει κατά το ήμισυ την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφότου η γυναίκα σταματήσει να το παίρνει.

Το Φάρμακο κατά του Καρκίνου του Μαστού που Συνεχίζει να Δρα και μετά τη Διακοπή της Θεραπείας

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η δράση ενός φαρμάκου, το οποίο μειώνει κατά το ήμισυ την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφότου η γυναίκα σταματήσει να το παίρνει.

Η δραστική ουσία αναστροζόλη, την οποία περιέχει το συγκεκριμένο φάρμακο, εμποδίζει την παραγωγή του οιστρογόνου, που ενοχοποιείται για πολλές περιπτώσεις καρκίνων του μαστού.

Ωστόσο, η αναστροζόλη μπορεί να χορηγηθεί μόνο σε γυναίκες μετά ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς η συγκεκριμένη ουσία δεν έχει τη δυνατότητα να καταστείλει το οιστρογόνο σε νεαρότερες γυναίκες.

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, η αναστροζόλη φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού κατά τη διάρκεια των πέντε ετών κατά τα οποία οι γυναίκες έλαβαν το φάρμακο.

Νέες μελέτες, ωστόσο, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση “The Lancet” και παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο SABCS (San Antonio Breast Cancer Symposium), που έγινε στο Τέξας, έδειξαν πως τα αποτελέσματα αυτού του φαρμάκου διαρκούν και μετά το πέρας της λήψης του.

Συγκεκριμένα, σε δοκιμές που έγιναν σε δείγμα 3.864 γυναικών είχαμε κατά 49% λιγότερους καρκίνους του μαστού, έως και επτά χρόνια μετά τη διακοπή της θεραπείας.

«Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η συχνότητα του οποίου συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς» ανέφερε, μιλώντας στο BBC,ο καθηγητής Jack Cuzick, διευθυντής του Ινστιτούτου Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο, ενώ συμπλήρωσε:

«Τώρα έχουμε έναν ‘σύμμαχο’, που φαίνεται να είναι πραγματικά αποτελεσματικός, με ελάχιστες παρενέργειες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναστροζόλη λαμβάνεται, εδώ και αρκετά χρόνια, από γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον μαστό, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος υποτροπής.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων