Home Επικαιρότητα ΕΟΠΥΥ: Σε Ισχύ η Ηλεκτρονική Εφαρμογή Συνταγογράφησης Ειδικών Θεραπειών Ατόμων Άνω των 21 Ετών
Ο ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιο ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή συνταγογράφησης Ειδικών Θεραπειών για δικαιούχους ηλικίας άνω του 21ου έτους, βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία από 25-11-2019.

ΕΟΠΥΥ: Σε Ισχύ η Ηλεκτρονική Εφαρμογή Συνταγογράφησης Ειδικών Θεραπειών Ατόμων Άνω των 21 Ετών

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με εγκύκλιό του ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή συνταγογράφησης Ειδικών Θεραπειών για δικαιούχους ηλικίας άνω του 21ου έτους, βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία από 25-11-2019.

Η υποβολή των σχετικών γνωματεύσεων ηλεκτρονικά έχει ήδη ξεκινήσει και εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικές αποφάσεις από τους αρμόδιους Ελεγκτές Ειδικών Θεραπειών.

Το ποσοστό αναπηρίας του 67% και άνω, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των θεραπειών, ελέγχεται αυτόματα από το σύστημα, μην επιτρέποντας την έκδοση γνωμάτευσης σε περίπτωση αναπηρίας μικρότερης του ορίου.

Η προβλεπόμενη έκθεση επανεκτίμησης και επιστημονικής αξιολόγησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον γιατρό και βρίσκεται στη διάθεση του αρμόδιου πρωτοβάθμιου ιατρικού ελεγκτικού οργάνου, καθώς και σε πιθανό δευτεροβάθμιο έλεγχο.

Επομένως, κατά την υποβολή αιτήματος για απόδοση σχετικής δαπάνης με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη η συνυποβολή των δύο τεκμηριωτικών εγγράφων (απόφασης ΚΕΠΑ και έκθεσης).

 Απαιτείται συνυποβολή της απόφασης πιστοποίησης μόνον για τις άλλες Επιτροπές πλην των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.).

www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων