Home Επικαιρότητα Κικίλιας: Άδικα τα Πρόστιμα σε Γιατρούς που Ασκούν το Λειτούργημά τους υπό Αντίξοες και Ανορθόδοξες Συνθήκες
Συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Κικίλιας: Άδικα τα Πρόστιμα σε Γιατρούς που Ασκούν το Λειτούργημά τους υπό Αντίξοες και Ανορθόδοξες Συνθήκες

Με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συναντήθηκε στο γραφείο του ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.
 
Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των νοσοκομειακών γιατρών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν η πρόσφατη υπόθεση καταλογισμού αστικής αποζημίωσης σε γιατρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) για ιατρική επιπλοκή.

 
 
Η απόφαση είχε στηριχθεί, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, σε εγκύκλιο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Χουλιαράκη, η οποία προβλέπει πως αν γιατρός του ΕΣΥ έχει καταδικαστεί έστω και για απλή αμέλεια λόγω ιατρικής επιπλοκής, τότε μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλογίζεται σ’ αυτόν η όποια αστική αποζημίωση έχει καταβάλλει το νοσοκομείο.
 
 
Ο Yπουργός Υγείας συμφώνησε με την ΟΕΝΓΕ ότι είναι άδικος ο καταλογισμός προστίμων σε γιατρούς που ασκούν το λειτούργημά τους, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.
 
Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων