Home Επικαιρότητα Συνέδριο με Καθηγητές της Διασποράς στο ΑΠΘ
Συνέδριο με Καθηγητές της Διασποράς στο ΑΠΘ

Συνέδριο με Καθηγητές της Διασποράς στο ΑΠΘ

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο “Hellenic Diaspora Medical Forum”, που διοργανώνει το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του Τμήματος με αντίστοιχες ιατρικές σχολές του εξωτερικού, όπου εργάζονται και διδάσκουν επιφανείς Έλληνες επιστήμονες.

Στο συνέδριο συμμετέχουν δεκαπέντε διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές Ιατρικής της Διασποράς, εκ των οποίων οι έξι είναι επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ, καθώς και 15 ενεργοί καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, διευθυντές των Τομέων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις θα επικεντρωθούν σε τρεις θεματικούς άξονες που αφορούν την έρευνα, την εκπαίδευση και κινητικότητα φοιτητών-φοιτητριών και ακαδημαϊκού προσωπικού και τη διασύνδεση της φαρμακοβιομηχανίας με την ακαδημαϊκή έρευνα και εκπαίδευση.

«Η συνένωση δυνάμεων των διακεκριμένων επιστημόνων του εξωτερικού με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό των καθηγητών Ιατρικής του ΑΠΘ μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας δυναμικής που θα ενισχύσει την εντατική προσπάθεια που πραγματοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του.

Στη σύγχρονη εποχή ο ρόλος αυτός είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η διασύνδεση με την αγορά εργασίας και η μετατροπή του φαινομένου “brain drain” σε ελεγχόμενη διακίνηση επιστημονικού δυναμικού.

Απώτερος στόχος του Forum είναι η ανάδειξη του Πανεπιστημίου σε κύρια δύναμη ανάπτυξης για τη χώρα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Αστέριος Καραγιάννης.

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος και θεσμικοί παράγοντες, αρμόδιοι για το κάθε θεματικό πεδίο, ώστε να υπάρξει μια συνολική χαρτογράφηση των δυνατοτήτων που μπορούν να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Επιπλέον, στο Forum θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί των πρωτοβουλιών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και να συμβάλλουν ως αρωγοί στην επίτευξη των στόχων του, που αποτελούν κατά βάση και εθνικούς στόχους.

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο-δεξίωση του συνεδρίου είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων