Home Επικαιρότητα Παραγγέλλονται Εμβόλια Κατά της Γρίπης ώστε να Καλυφτεί ο Πληθυσμός
Σε νέες παραγγελίες εμβολίων κατά της γρίπης προχωρά το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ με απώτερο στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πληθυσμού.

Παραγγέλλονται Εμβόλια Κατά της Γρίπης ώστε να Καλυφτεί ο Πληθυσμός

Σε νέες παραγγελίες εμβολίων κατά της γρίπης προχωρά το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με απώτερο στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου της γρίπης προκειμένου να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη χρονιά μετά τις καμπάνιες ενημέρωσης και τον φόβο που προκλήθηκε από τους δεκάδες θανάτους καταγράφηκε αύξηση στους εμβολιασμούς ακόμη και κατά 20%.

Φέτος, από τις πρώτες εβδομάδες της έναρξης της εμβολιαστικής περιόδου άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις εμβολίων.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ΕΟΦ έχει ξεκινήσει την προμήθεια νέων παρτίδων ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν διατεθεί στην αγορά 2.600.000 δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου, ενώ έχουν παραγγελθεί από τον ΕΟΦ άλλες 300.000 δόσεις. Κατά την περσινή χρονιά είχαν διατεθεί μέχρι τον Μάρτιο 2.100.000 εμβόλια.

Τα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, καθώς ακόμη δεν έχουν διορισθεί ούτε οι 200 γιατροί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο όταν καταγράφονται αυξημένα περιστατικά γρίπης, οι ασθενείς σπεύδουν στα νοσοκομεία για την πρώτη φροντίδα, δεδομένου ότι οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είτε δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό, είτε υπολειτουργούν.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων