Home Επικαιρότητα Η Βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αλβανία
Η Βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αλβανία.

Η Βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αλβανία

Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), Dr. Αντώνιου Αυγερινό με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, κο Ylli Alushi, στάλθηκε στη γείτονα χώρα μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια που ζητήθηκε για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, αποτελούμενη σε πρώτη φάση από κουβέρτες, υποστρώματα, πτυσσόμενα κρεβάτια και σακίδια πλάτης.

Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στα Τίρανα, στις Κεντρικές Αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, στις οποίες συγκεντρώνεται όλη η βοήθεια προς τον Οργανισμό.

Στη συνέχεια, η αποστολή του Ε.Ε.Σ. μετέβει στα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα (Γ.Γ.) του Οργανισμού, κ. Artur Katuci και άλλα στελέχη.

Ο Γ.Γ. εξέφρασε αρχικά τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ για την ταχύτατη ανταπόκριση στο αίτημά τους, αλλά και συνολικά προς τον Ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση που έχει δείξει από την πρώτη στιγμή.

Ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ε.Ε.Σ. να συνεχίσει τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και συζητήθηκαν οι ανάγκες, όπως έχουν διαμορφωθεί.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής της αποστολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, μετά την έγκριση του προγράμματος έκκλησης βοήθειας και αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης από την I.F.R.C. (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies) και συζητήθηκε ο προγραμματισμός και ρόλος που μπορεί να αναλάβει ο Ε.Ε.Σ.

Τέλος, η αποστολή του Ε.Ε.Σ. επισκέφθηκε το Περιφερειακό Τμήμα Δυρραχίου του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, όπου συνομίλησε με Εθελοντές και στελέχη του τμήματος και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να οργανωθεί κατάλληλα η επόμενη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αποστολή του Ε.Ε.Σ., σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποίησε λάμβανε συνεχώς ευχαριστίες, από τους κατοίκους προς τον Ε.Ε.Σ., την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχουν από την πρώτη στιγμή προς τον Αλβανικό λαό.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων