Home Επικαιρότητα Αναδιοργανώνει το Υπουργείο Υγείας ο Κικίλιας Στοχεύοντας στην Αλλαγή της Δομής του
Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κιλίλιας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας.

Αναδιοργανώνει το Υπουργείο Υγείας ο Κικίλιας Στοχεύοντας στην Αλλαγή της Δομής του

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας.

Πρωτεύον στόχος η αλλαγή της δομής του Υπουργείου Υγείας και η αποκέντρωση ορισμένων υπηρεσιών.

Ενώ, σε δεύτερο χρόνο η αλλαγή σε πρόσωπα –«κλειδιά» όπου τεθεί αναγκαίο.

Για τον ως άνω λόγω έχει ορίσει μια ομάδα εργασίας προκειμένου να μαζέψει στοιχεία τα οποία στη συνέχεια θα τεθούν προς μελέτη, επεξεργασία και έγκριση.

Η εν λόγω ομάδα στις προτάσεις που θα καταθέσει στον Υπουργό θα πρέπει να προβλέπει στο περιβόητο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη που προβλέπονται σε σχετικό νόμο, ενώ οι προτάσεις πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2020.

Να υπενθυμίσουμε πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επιλογή γενικών διευθυντών στην ιεραρχία με αξιοκρατικό τρόπο, τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που θα πάρει τη θέσης της γενικής γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, αλλά και μια σειρά διατάξεων που θα αλλάξουν ριζικά την κυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση, κάνοντας έτσι σταδιακά το κράτος πιο λειτουργικό.

Βασικές παράμετροι θα πρέπει να είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, η ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και η λειτουργική διασύνδεση τόσο μεταξύ των οργανικών μονάδων της Κεντρικής Υπηρεσίας όσο και μεταξύ του Υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό Φορέων.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων