Home Επικαιρότητα Υπάρχει Σύνδεση Mεταξύ του Πονοκεφάλου και της Οσφυαλγίας;
Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που ο εγκέφαλος ερμηνεύει τα σήματα του πόνου.

Υπάρχει Σύνδεση Mεταξύ του Πονοκεφάλου και της Οσφυαλγίας;

Οι επιστήμονες απαντούν καταφατικά στην άμεση σχέση μεταξύ της οσφυαλγίας και του πονοκεφάλου μετά από έρευνα του πανεπιστημίου του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πορίσματα της εν λόγω μελέτης δημοσιεύτηκαν στο “Journal of Headache and Pain” και ο συσχετισμός της οσφυαλγίας με τον πονοκέφαλο εξηγείται με τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούν στον πόνο.

Οι ερευνητές του Warwick, εξέτασαν προηγούμενες μελέτες με 460.000 συμμετέχοντες και προσπάθησαν να ποσοτικοποιήσουν τη σχέση της οσφυαλγίας με τον πονοκέφαλο.

Οι μελετητές επικεντρώθηκαν σε άτομα με χρόνιες διαταραχές κεφαλαλγίας, σε εκείνους που θα είχαν πονοκεφάλους τις περισσότερες ημέρες του μήνα για τουλάχιστον τρεις μήνες και σε άτομα με επίμονο πόνο στη μέση που βίωναν αυτόν τον πόνο καθημερινά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, περισσότεροι από 1% στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν και από τα δύο είδη πόνου.

Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με έναν πόνο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώνουν και τον άλλο, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε πονοκεφάλους ούτε οσφυαλγίες.

Κατά τη γνώμη των ερευνητών, ο συσχετισμός της οσφυαλγίας με τον πονοκέφαλο εξηγείται με τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούν στον πόνο, αφού μερικοί είναι πιο ευαίσθητοι στις φυσικές αιτίες πρόκλησης του πονοκέφαλου και της οσφυαλγίας.

Μπορεί επίσης, να υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που ο εγκέφαλος ερμηνεύει τα σήματα του πόνου, έτσι ώστε ο πόνος ίδιας έντασης να γίνει αισθητός διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους.

Η οσφυαλγία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς πάνω από το 90% των ενηλίκων εμφανίζουν πόνο στη μέση τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους και περίπου το 20% αυτών προχωρά στην ανάπτυξη χρόνιας οσφυαλγίας.

www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων