Home Επικαιρότητα Να Ανοίξουμε Άμεσα 30 Ακόμη Κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας
Να Ανοίξουμε Άμεσα 30 Ακόμη Κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας.

Να Ανοίξουμε Άμεσα 30 Ακόμη Κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας

Είναι προφανέστατα πολύ σοβαρά τα ερωτήματα και οι ισχυρές αμφιβολίες, που προκαλεί ο χθεσινός δημόσιος ισχυρισμός εκ μέρους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με τον οποίον η χώρα μας πρέπει να διαθέτει σε λειτουργία… 7.000 κλίνες σε μονάδες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)!

Απευθυνθήκαμε στον πολύ γνωστό όσο και διακεκριμένο καθηγητή Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Αρμαγανίδη, ο οποίος αμφισβητεί επίσης βασίμως την λειτουργικότητα όσο και τη σκοπιμότητα μίας συζήτησης σχετικά με τον ιδανικό αριθμό κλινών ΜΑΦ, τις οποίες θα έπρεπε να διαθέτει η χώρα μας:

«Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπούμε σε μία συζήτηση, η οποία θα αντιπαραθέτει ‘επιχειρήματα’ για την ανάγκη να έχουμε 7.000 ή 6.000 ή 5.000 κλίνες ΜΑΦ.

Εκείνο το οποίο θα ήταν λίαν χρήσιμο, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό είναι να θέσουμε ως στόχο να ανοίξουμε άμεσα άλλες 30 ή 40 κλίνες ΜΑΦ σε όλη τη χώρα.

Να θέσουμε έναν ρεαλιστικό στόχο, τον οποίον θα μπορέσουμε να επιτύχουμε, δεδομένων, πάντα, και των στενών δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Ελλάδας».

Ο κ. Απόστολος Αρμαγανίδης μας εξηγεί ακόμη ότι:

«Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι έχουμε πολύ μικρό αριθμό κλινών ΜΑΦ σε λειτουργία.

Πολύ μικρό. Να θέσουμε, λοιπόν, ως στόχο μας τη ρεαλιστική αύξηση, σε δεδομένο χρονικό διάστημα, για τον συνολικό αριθμό κλινών ΜΑΦ».

Εμείς να σημειώσουμε μόνον ότι, με βάση τα χθεσινά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, μόλις 157 κλίνες ΜΑΦ λειτουργούν σήμερα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας…

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων