Home Επικαιρότητα Βασίλης Κικίλιας: Μετατρέπουμε το Clawback σε Επενδυτικό Εργαλείο
«Καινοτομία σημαίνει πέρα και πάνω από όλα επένδυση στον άνθρωπο, μια επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Βασίλης Κικίλιας: Μετατρέπουμε το Clawback σε Επενδυτικό Εργαλείο

«Καινοτομία σημαίνει πέρα και πάνω από όλα επένδυση στον άνθρωπο, μια επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων χθες το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την οποία απηύθυνε προς το «Φόρουμ Καινοτομίας», που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε επίσης ότι «η καινοτομία θα έρθει μέσα από ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης» και αναφέρθηκε στον πρώτο νόμο που έφερε ως υπουργός Υγείας στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον οποίο μετατρέπεται το clawback «από αντι-αναπτυξιακό μέτρο σε επενδυτικό εργαλείο».

Ο συγκεκριμένος νόμος, συμπλήρωσε ο ίδιος, δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν, «ώστε να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών, με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι:

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πόσο μάλλον όταν συνδυάζει νέες τεχνολογίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προαγωγή της καινοτομίας».

«Είμαστε μια φιλο-αναπτυξιακή κυβέρνηση που προσελκύουμε επενδύσεις και οι επενδύσεις θα φέρουν καινοτομία», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε την καινοτομία ως «κλειδί για την ανάπτυξη».

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων», υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Βασίλης Κικίλιας.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων