Home Επικαιρότητα Μειωμένη Πρόσβαση σε Καινοτόμα Φάρμακα
Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ελληνική αγορά ως προς την κυκλοφορία νέων καινοτόμων σκευασμάτων, με 16 μήνες χωρίς εγκρίσεις σε νέες θεραπείες.

Μειωμένη Πρόσβαση σε Καινοτόμα Φάρμακα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Δείκτη αναμονής» (Patient Waiting Access to Innovative Therapies – WAIT Indicator) της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA), η πολιτική φαρμάκων των τελευταίων ετών έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες ασθενείς να μην έχουν επαρκή πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία.

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ελληνική αγορά ως προς την κυκλοφορία νέων καινοτόμων σκευασμάτων, με 16 μήνες χωρίς εγκρίσεις σε νέες θεραπείες.

Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες με πολλές θεραπείες να έχουν μπλοκαριστεί στο τελευταίο στάδιο πριν από την ένταξή τους στη θετική λίστα.

Πρέπει άμεσα να ενταχθούν όλα τα νέα φάρμακα στη θετική λίστα, καθώς ζημιώνεται το δημόσιο και δημιουργούνται προβλήματα στους ασθενείς, που δεν λαμβάνουν την αγωγή τους.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων