Home Επικαιρότητα Η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;
Η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;

H Ελλάδα μπορεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), γνωστό ως Ποσοτική Χαλάρωση – Quantitative Easing (QE), αν συνεχίσει να κάνει πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ποσοτική χαλάρωση (QE) είναι η νομισματική πολιτική στην οποία η EKT αγοράζει κρατικά χρεόγραφα από τη δευτερογενή αγορά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου τονωθεί η οικονομία σε περιόδους όπου η παραδοσιακή νομισματική πολιτική δεν φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

«Eίμαι αρκετά πεπεισμένος ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται με τον τρόπο αυτό και η πρόοδος συνεχίσει να είναι σημαντική στις μεταρρυθμίσεις, θα υπάρχουν οι συνθήκες για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο QE.

Πρέπει όμως να γίνει πρόοδος, η οποία να συνεχισθεί», δήλωσε ο κύριος Ντράγκι στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ιωάννης – Ευάγγελος Χαραμής
Χαραμή ΑΕ
www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων