Home Επικαιρότητα Οι Νέες Συστάσεις των Ιατρών για την Ασπιρίνη
Οι υγιείς ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν πρέπει να παίρνουν καθημερινά ασπιρίνη

Οι Νέες Συστάσεις των Ιατρών για την Ασπιρίνη

Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις προς γιατρούς και ασθενείς που έδωσαν στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας και η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς, οι υγιείς ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν πρέπει να παίρνουν καθημερινά ασπιρίνη, ούτε καν σε χαμηλή δόση, ως μέσο πρόληψης έναντι ενός εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Παρά το γεγονός ότι η ασπιρίνη έχει θεωρηθεί πανάκεια για την πρόληψη των καρδιαγγειακών κινδύνων, εντούτοις, οι νέες συστάσεις τονίζουν ότι δεν πρέπει να συνταγογραφείται στους περισσότερους ενήλικες που έχουν καλή καρδιαγγειακή υγεία, καθώς ο κίνδυνος σοβαρής εσωτερικής αιμορραγίας είναι μεγαλύτερος από τα πιθανά οφέλη.

Συνεπώς η ασπιρίνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο συχνά.

Προγενέστερες έρευνες που είχαν διεξαχθεί έδειξαν ότι η χαμηλή δοσολογία ασπιρίνης (έως 100 mg ημερησίως) δεν βοηθά τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά αντιθέτως τους βάζει σε αιμορραγικό κίνδυνο.

Οι νέες οδηγίες των δύο αμερικανικών επιστημονικών φορέων, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας “Journal of the American College of Cardiology “, σύμφωνα με τους «New York Times», εξέπληξαν τόσο τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς, οι οποίοι είχαν πιστέψει στην ευρεία χρήση της ασπιρίνης ως προληπτικό μέσο.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων