Home Επικαιρότητα Αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από το ΔΝΤ
Ρυθμός Οικονομικής Ανάπτυξης

Αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από το ΔΝΤ

Στα πλαίσια της πρώτης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) διεξάγεται η πρώτη έκθεση για τον έλεγχο των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς και η εξασφάλιση της ισορροπίας της ελληνικής οικονομίας.

Το ΔΝΤ προβλέπει μια μικρή αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Γενικότερα παρατηρείται εξομάλυνση του οικονομικού κλίματος και βελτίωση της οικονομίας χάρη στις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την ιδιωτική κατανάλωση.

Παρά την αισιοδοξία των δεδομένων, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται ότι θα μειωθεί.

Η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων οδήγησε στο να ελαττωθεί ο έλεγχος της ροής των κεφαλαίων.

Σε ευρύτερο πλαίσιο επιδιώκεται η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, διασφαλίζοντας όμως τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία, παρά την πρόοδο της, έχει σοβαρές αδυναμίες ενώ παράλληλα ελλοχεύουν εγχώριοι και εξωτερικοί κίνδυνοι.

Η αναγνώριση όμως αυτών των αδυναμιών και η συμπερίληψη τους σε κάθε εκτίμηση την προστατεύει από απρόβλεπτες οικονομικές αναταραχές.

Μακροπρόθεσμα η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως «ικανή» να ανταπεξέρθει στο χρέος της ενώ, παράλληλα, προς αυτή τη θετική κατεύθυνση συμβάλλουν και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η ελάφρυνση του χρέους και η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων