Home Επικαιρότητα Εγκρίθηκαν οι Διορισμοί των Νέων Προέδρων σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ
η αύξηση των γενοσήμων θα επιφέρει μείωση του κόστους των φαρμάκων

Εγκρίθηκαν οι Διορισμοί των Νέων Προέδρων σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής οι διορισμοί του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκου και του προέδρου του ΕΟΦ, Ιωάννη Μαλέμη, οι οποίοι προτάθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για σημαντική δουλειά που έγινε για την εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει μεγάλη κανονικότητα στις πληρωμές του προς τους παρόχους υγείας και τους προμηθευτές, και τόνισε ότι είναι υπέραρκετή η χρηματοδότησή του.

Τόνισε επίσης ότι το δημοσιονομικό τοπίο είναι βελτιωμένο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ θα ενισχυθεί το 2019 από τους κλειστούς προϋπολογισμούς, παίρνοντας 47,5 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Σχετικά με το θέμα των οικογενειακών γιατρών, επισήμανε ότι θα δημιουργηθεί ένα ανοικτό σύστημα με νέους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να συμβληθούν με τους όρους του ΕΟΠΥΥ και με την υποχρέωση συγκεκριμένου ωραρίου όλο το μήνα.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ιατρική φροντίδα όλο τον μήνα, η οποία δεν θα εξαντλείται μόνο στη συνταγογράφηση και πως πέρα από τους οικογενειακούς γιατρούς, έχουν ήδη προκηρυχθεί 415 μόνιμες θέσεις για τα κέντρα υγείας και σύντομα οδηγούμαστε σε ένα νέο μοντέλο συμβάσεων με γιατρούς ορισμένων ειδικοτήτων.

ο ΕΟΠΥΥ θα ενισχυθεί το 2019 από τους κλειστούς προϋπολογισμούς

Αναφερόμενος στον ΕΟΦ, ο κ. Ξανθός είπε ότι πάνω από 300 άτομα υπηρετούν σήμερα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και με ειδικούς επιστήμονες.

«Αυτός ο οργανισμός που ήταν στα όρια του “μπλακ άουτ”, λειτουργεί πλέον σε ένα νέο ευρωπαϊκό τοπίο και μαζί με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους φορείς του υπουργείου, έχουν συμβάλει στο σχέδιο μας για δημόσια, καθολική πρόσβαση των πολιτών και στα φάρμακα αλλά και στην ιατρική περίθαλψη και φροντίδα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος, εκτίμησε ότι η αύξηση των γενοσήμων θα επιφέρει μείωση του κόστους των φαρμάκων και διαβεβαίωσε ότι γίνονται συμβάσεις με όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ, Ιωάννης Μαλέμης, έδωσε έμφαση στις κλινικές έρευνες, τονίζοντας ότι η έγκριση τους δεν ξεπερνούν τις 30-35 ημέρες όταν, όπως είπε, στην ΕΕ απαιτούνται 60 μέρες και έχουν αξιολογηθεί ότι είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ. Μαλέμης, «το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΦ ολοκληρώνεται σύντομα και προβλέπει, μεταξύ άλλων, 407 άτομα μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη των οποίων θέλουμε να είναι μέσω ΑΣΕΠ».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων