Home Επικαιρότητα Ο Καρδιαγγειακός Κίνδυνος Αυξάνεται με τη Ξαφνική Απώλεια Εισοδήματος
H απρόβλεπτη μείωση του εισοδήματος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια

Ο Καρδιαγγειακός Κίνδυνος Αυξάνεται με τη Ξαφνική Απώλεια Εισοδήματος

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η ξαφνική και απρόβλεπτη μείωση του προσωπικού εισοδήματος ενός ανθρώπου, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και πρόωρο θάνατο από άλλες αιτίες.

Ακόμη και αν αυτό συνέβη σε νεαρή ηλικία, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως το συμβάν αυτό δύναται να επηρεάσει έναν άνθρωπο στο παρόν.

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό “Circulation”, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ταλί Ελφασί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 4.000 ανθρώπους ηλικίας 23 έως 35 ετών σε βάθος 15ετίας, στη διάρκεια της οποίας ερευνήθηκαν οι περιπτώσεις που το εισόδημα των συμμετεχόντων είχε απότομα πέσει τουλάχιστον κατά 25%.

Διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλύτερες απώλειες προσωπικού εισοδήματος σχετίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία με σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και υπερδιπλάσιο κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια ή άλλη καρδιοπάθεια, σε σχέση με ανθρώπους οι οποίοι έχουν σχετικά σταθερό εισόδημα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς στον κίνδυνο, καθώς είναι πιθανότερο να εμφανίσουν απότομες οικονομικές διακυμάνσεις στο ατομικό εισόδημά τους.

Όπως δήλωσε η Ελφασί, η αστάθεια του εισοδήματος αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία και τόνισε ότι μετά το 1980, αυξάνει σταδιακά, όχι μόνο η εισοδηματική ανισότητα, αλλά και η εισοδηματική ανασφάλεια.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων