Home Επικαιρότητα Η Τηλεόραση Πρόβλημα για την Καρδιά
Η Τηλεόραση Πρόβλημα για την Καρδιά

Η Τηλεόραση Πρόβλημα για την Καρδιά

Καρδιαγγειακά νοσήματα μπορεί να αναπτύξουν όσοι παρακολουθούν τηλεόραση, περισσότερο από 21 ώρες την εβδομάδα.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη που παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Μόναχο.

Η Τηλεόραση Πρόβλημα για την Καρδιά M2

Η ελληνική Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική παρουσίασε και μία μελέτη, που έγινε στην περιοχή της Κορινθίας και επικεντρώθηκε στην επίδραση που έχει ο καθιστικός τρόπος ζωής και συγκεκριμένα η παρακολούθηση τηλεόρασης, στην καρδιαγγειακή υγεία και ειδικότερα στην εξέλιξη της αθηρωμάτωσης, όπως αυτή εκφράζεται από την πάχυνση του ενδοθηλίου των καρωτίδων αρτηριών. 

Με τη μελέτη αυτή, διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης για περισσότερο από 21 ώρες την εβδομάδα φάνηκε να σχετίζεται με τη δημιουργία αθηροσκλήρωσης και την αύξηση του αθηρωματικού φορτίου.

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων