Home Επικαιρότητα Υπερδιπλάσια η Ανεργία στους Πτυχιούχους
Υπερδιπλάσια η Ανεργία στους Πτυχιούχους M

Υπερδιπλάσια η Ανεργία στους Πτυχιούχους

Σημαντικές επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση των πτυχιούχων αναδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Τα ποσοστά ανεργίας των πτυχιούχων έχουν στο διάστημα 2009 – 2017 υπερδιπλασιαστεί.

Παραμένουν ωστόσο τα χαμηλότερα μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων, λόγω της φυγής πολλών νέων στο εξωτερικό.

Υπερδιπλάσια η Ανεργία στους Πτυχιούχους M1

Από τα ευρήματα της μελέτης προκύπτει ότι τα ποσοστά απασχόλησης και ανεργίας επιδεινώνονται για όσους αποφοίτησαν πιο πρόσφατα από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Όπως αναδεικνύει το ΙΟΒΕ, οι άνεργοι απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών ανέρχονται στους 250.000 με 260.000, ενώ συνολικά, ο αριθμός των πτυχιούχων το 2017 ανήλθε στα 2,12 εκατομμύρια (το 2001 ήταν 1,18 εκατομμύρια).

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων