Home Διαχείριση 8 Τρόποι με τους Οποίους οι Γιατροί Μπορούν να Προστατευτούν από την Covid-19
8 Τρόποι με τους Οποίους οι Γιατροί Μπορούν να Προστατευτούν από την Covid-19

8 Τρόποι με τους Οποίους οι Γιατροί Μπορούν να Προστατευτούν από την Covid-19

Καθώς ο κορωνοϊός μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο και οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να τον αντιμετωπίσουν, οι γιατροί τίθενται σε κίνδυνο κάθε φορά που εξετάζουν έναν ασθενή με πιθανά συμπτώματα.

Παρακάτω, ακολουθούν 8 οδηγίες για να διατηρήσετε το ιατρείο σας ασφαλές σε περίπτωση που ένας ασθενής εμφανίσει σημάδια του ιού.

1. Ελαχιστοποιήστε τις πιθανότητες έκθεσης στον ιό.

Πριν την άφιξη, ενημερώστε τους ασθενείς με πιθανά συμπτώματα όπως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους γύρω τους, όπως π.χ. να φορούν μάσκα.

Κατά την άφιξη και κατά τη διάρκεια της εξέτασης, επιβεβαιώστε πως όλοι οι ασθενείς τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών, ή τη χρήση αντισηπτικού χεριών και μην τους αφήνετε να περιμένουν στον ίδιο χώρο αναμονής με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Τοποθετήστε στο χώρο αναμονής αντισηπτικά, γάντια και μάσκες μίας χρήσης.

2. Ακολουθήστε το πρωτόκολλο

Όλοι οι ασθενείς με πιθανά συμπτώματα θα πρέπει να οδηγούνται σε αίθουσα απομόνωσης με τακτικό αερισμό ή αν υπάρχει αίθουσα με αρνητική πίεση αέρα, στην οποία γίνεται ανανέωση του αέρα τουλάχιστον 6 φορές την ώρα και γίνεται υψηλής ποιότητας φιλτράρισμα του αέρα πριν από την επανακυκλοφορία του στον χώρο.

Όσον αφορά την προσωπική σας προστασία:

-Καθαρίστε τα χέρια χρησιμοποιώντας απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ ή πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα.

-Οι εργαζόμενοι στο ιατρείο σας πρέπει να φορούν καθαρά γάντια, καθαρό ρουχισμό προστασίας, μάσκες υψηλής προστασίας και προστατευτικά των ματιών.

Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι επαναχρησιμοποιούμενος, θα πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε συνάντηση με τον ασθενή.

-Να είστε προσεκτικοί κατά την εκτέλεση διαδικασιών που μπορούν να κάνουν τον ασθενή να βήξει και να κάνετε την κλινική εξέταση σε μια ιδιαίτερη αίθουσα απομόνωσης συχνά αεριζόμενης.

3. Διαχειριστείτε την πρόσβαση και την κίνηση των επισκεπτών στους χώρους του ιατρείου.

Καθιερώστε διαδικασίες παρακολούθησης, διαχείρισης και εκπαίδευσης επισκεπτών και περιορίστε την πρόσβαση στις αίθουσες απομόνωσης που έχουν ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα.

Επιπλέον, οι συνοδοί των ασθενών που έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν τον ιό ή υπάρχουν υποψίες ότι έχουν τον ιό, θα πρέπει να εξετάζονται για αναπνευστικά συμπτώματα, να ενημερώνονται για σωστές διαδικασίες υγιεινής και να μην είναι παρόντες κατά τη διάρκεια διαδικασιών που θα μπορούσαν να κάνουν τον ασθενή να βήξει, ενώ σε περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή, θα πρέπει να ενημερώνονται για την αναφορά τυχόν συμπτωμάτων οξείας ασθένειας για τουλάχιστον 14 ημέρες μετά την επίσκεψη.

8 Τρόποι με τους Οποίους οι Γιατροί Μπορούν να Προστατευτούν από την Covid-19

4. Εφαρμόστε μηχανικούς ελέγχους.

Αυτοί περιλαμβάνουν τοποθέτηση φυσικών φραγμών ή χωρισμάτων για να καθοδηγήσουν τους ασθενείς στους χώρους εξέτασης, κουρτινών μεταξύ των ασθενών σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και κατάλληλα συστήματα χειρισμού αέρα (με κατάλληλη κατεύθυνση, φιλτράρισμα κ.λπ.).

5. Παρακολουθήστε και διαχειριστείτε το άρρωστο και εκτεθειμένο προσωπικό.

Οι γιατροί θα πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε κίνηση και παρακολούθηση του προσωπικού τους που εκτίθεται στον ιό.

Οι πολιτικές για την αναρρωτική άδεια είναι ευέλικτες και πρέπει να θεσπιστούν.

6. Εκπαιδεύστε το προσωπικό.

Εκπαιδεύστε το ιατρικό προσωπικό για την πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων.

Επίσης, εκπαιδεύστε το προσωπικό σε όλο τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, και ο καθένας πρέπει να εξετασθεί κάνοντας συχνά τεστ ανίχνευσης και να εκπαιδευτεί κατάλληλα για χρήση λύσεων αναπνευστικής προστασίας.

7. Εφαρμόστε έλεγχο μόλυνσης.

Αποκλειστικός ιατρικός εξοπλισμός προστασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται για μολυσμένους ασθενείς και κάθε μη αποκλειστικός ή μη αναλώσιμος εξοπλισμός πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται.

Οι διαδικασίες περιβαλλοντικού καθαρισμού και απολύμανσης πρέπει να ακολουθούνται με συνέπεια, συμπεριλαμβανομένου του συνήθους καθαρισμού και της απολύμανσης.

8. Καθιερώστε διαδικασίες αναφοράς.

Δημιουργήστε μια διαδικασία για να ενημερώσετε τους υπαλλήλους σας για την παρουσία ενός ασθενούς που είναι ύποπτος για μόλυνση από τον ιό.

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων