Home Διαχείριση Η Οικονομική Επιτυχία ως Ιατρός δεν Είναι και τόσο Δύσκολη
Η Οικονομική Επιτυχία ως Ιατρός δεν Είναι και τόσο Δύσκολη.

Η Οικονομική Επιτυχία ως Ιατρός δεν Είναι και τόσο Δύσκολη

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει το χρήμα και η καλή οικονομική κατάσταση στην καθημερινότητα μας και στη ζωή μας.

Η καύσιμη ύλη για ένα οικονομικό επίτευγμα… είναι ο χρόνος.

Όσο περισσότερο εργάζεστε και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στον επαγγελματικό σας τομέα, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να αυξηθούν τα έσοδά σας.

Αυτό ισχύει γενικότερα, σε πολλούς τομείς, καθώς ο χρόνος που αφιερώνουμε, επιφέρει κάποιες ανταμοιβές, χρηματικές, βαθμολογικές, διακρίσεις, κ.λπ.

Όσο περισσότερο ασχολείστε με την ιατρική, τόσο περισσότερο γνωστός και αναγνωρίσιμος θα είστε στο ευρύτερο κοινό, καθώς η φήμη σας με τον καιρό θα αυξάνεται.

Τρώει καλύτερα… όποιος πεινάει περισσότερο

Όσο περισσότερο πεινασμένοι είστε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες επίτευξης των στόχων σας.

Πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί για επιτυχημένους ανθρώπους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πολύ επιτυχημένοι είχαν συμπτώματα υπομανίας και αϋπνίας.

Αν υπάγεστε σε μια από αυτές τις κατηγορίες, τότε είστε με βεβαιότητα εξαιρετικά παραγωγικοί στα επαγγελματικά σας.

Αν πραγματικά θέλουμε να είμαστε οικονομικά επιτυχημένοι, θα πρέπει πραγματικά να παραμείνουμε “πεινασμένοι” και προσκολλημένοι στα σχέδια μας και στους στόχους μας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η οικονομική επιτυχία είναι πολυπαραγοντική

Γνωρίζουμε ήδη τη μυστική συνταγή για οικονομική επιτυχία… να ξοδεύουμε λιγότερα από όσα κερδίζουμε.

Αν μπορούμε να παραμείνουμε «πεινασμένοι» και από τις δύο πλευρές συνδυαστικά, τότε θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Φυσικά, το να παραμείνετε «πεινασμένοι» και να μην βάζετε βαθιά το χέρι στα κέρδη σας και στα έσοδά σας, δεν είναι και τόσο εύκολο.

Στον εργασιακό σας χώρο, καθημερινά υπάρχουν νέες προκλήσεις εργασίας και οι περισσότεροι από εμάς, χτίζουμε καθημερινά τις πρακτικές μας και αξιοποιούμε τη δυναμική της κερδοφορίας μας, μέχρι που έρχεται μια στιγμή όπου η καθημερινότητα γίνεται ρουτίνα.

Ενδεχομένως, τα έσοδά σας και οι απολαβές σας από τη δουλειά σας να είναι τα μέγιστα δυνατά που μπορείτε να κερδίσετε και να μην υπάρχουν άλλες προοπτικές οικονομικής εξέλιξης.

Ένα χειρότερο σενάριο προβλέπει τη μείωση των εσόδων σας και των απολαβών σας.

Εάν με τον καιρό ανακαλύψετε ότι έχετε πάψει να νιώθετε «πεινασμένος», τότε μάλλον έχει έρθει ο καιρός να σκεφτείτε άλλους τρόπους και άλλες λύσεις για να επιτύχετε οικονομικά.

Η δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού σχεδίου είναι ένα από τα βασικά βήματα για την επίτευξη οικονομικής επιτυχίας.

Θα μπορούσατε να εξερευνήσετε δευτερεύουσες ευθύνες και δευτερεύοντα εργασιακά καθήκοντα στον τομέα σας ή στον χώρο όπου εργάζεστε, όπως λόχου χάρη συμμετοχή σε επιτροπές αξιολόγησης κ.λπ., καθώς μερικές φορές αυτά τα δευτερεύοντα καθήκοντα αποφέρουν και περισσότερα έσοδα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων αύξησης των εσόδων σας, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση τους.

Αναλογιστείτε το εξής: εάν ένας ιατρός, αποφασίσει να μειώσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας του, κυρίως για λόγους αποσυμπίεσης από το εργασιακό στρες και για λόγους ξεκούρασης, τότε αυτομάτως τα έσοδά του θα μειωθούν περίπου κατά 20%.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφύγετε από τον αρχικό σας οικονομικό στόχο και να βάλετε χέρι στον αποταμιευτικό σας λογαριασμό.

Ίσως επειδή, αποφασίσατε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή ακόμη, να αγοράσετε ένα καινούργιο σπίτι.

Στη συνέχεια, ίσως να θέλετε το παιδί σας να εγγραφεί σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο και να ασχολείται με δαπανηρές δραστηριότητες, κ.λπ.

Ένας πολύ απλός τρόπος για να παραμείνετε αφοσιωμένος στο πλάνο σας και στα σχέδια αποταμίευσής σας είναι να είστε προσκολλημένος στους οικονομικούς σας στόχους.

Η δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού σχεδίου είναι ένα από τα βασικά βήματα για την επίτευξη οικονομικής επιτυχίας.

Ένα μέρος του σχεδίου σας, θα πρέπει φυσικά να περιλαμβάνει το ποσό που θα πρέπει να αποταμιεύετε κάθε μήνα.

Όσο περισσότερο επιτυγχάνετε τους στόχους εξοικονόμησης και αποταμίευσης, τόσο λιγότερο ένοχοι θα αισθάνεστε όταν θα κάνετε μεγάλες αγορές.

Εύλογα, καθώς το εισόδημά σας αυξάνεται με την καριέρα σας και θα μπορείτε να προσαρμόζετε τις δαπάνες σας στο οικονομικό σας σχέδιο.

{module title=”Adsence article”}

Ουσιαστικά, η οικονομική επιτυχία ως ιατρός δεν είναι και τόσο δύσκολη, καθώς πολύ απλά, το μόνο που αρκεί είναι να εστιάσετε στην καριέρα σας και να αφιερώνετε κόπο και χρόνο.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να φτιάξετε ένα πλάνο και να παραμείνετε προσκολλημένος σε αυτό!

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων