Home Επιστημονικά ΆρθραOρθοπαιδικά Χειρουργική με Laser στα Σύνδρομα του Χεριού
Χειρουργική με Laser στα Σύνδρομα του Χεριού.

Χειρουργική με Laser στα Σύνδρομα του Χεριού

Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων στη χειρουργική του χεριού μας επιτρέπει μέσα από ελάχιστο χειρουργικό τραύμα να επιτύχουμε άμεσα την ανακούφιση των ασθενών.

Η τάση αυτή των τελευταίων ετών ονομάζεται Wide-Awake Hand Surgery (Laser Technique).

Εφαρμόζεται με επιτυχία στα ακόλουθα σύνδρομα υπέρχρησης:

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα (Carpal tunnel syndrome),

Εκτινασσόμενος δάκτυλος (Trigger Finger),

Γαγγλιακή Κύστη (Ganglon Cyst) και

Στενωτική τενοντοελυτρίτδα (De Quervain).

Η τεχνική, γνωστή ως Wide-Awake Laser Technique [με τοπική αναισθησία, χωρίς ίσχαιμο περίδεση (WALANT = Wide Awake Local with Anesthesia No Tourniquet)] προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και θεραπεύει αποτελεσματικά πλήθος από σύνδρομα υπέρχρησης του χεριού.

Το Laser αποτελεί μία ειδική δέσμη φωτεινής ακτινοβολίας η οποια παραγεται μεσα απο ειδικο και σύγχρονο τεχνολογικο εξοπλισμο.

Χαρακτηριστικά της δέσμης Laser που την κάνουν να έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στη χειρουργική είναι το ότι έχει συγκεντρωμένη ενέργεια σε σταθερή δέσμη φωτός, η οποία δεν διαχέεται και δεν αποκλίνει κατά την πορεία της. Πρακτικα με τη χρηση του στη χειρουργικη επιτυγχάνεται διάνοιξη του δερματος με ακριβεια και ελαχιστο τραυματισμο.

Επιπρόσθετα αποτρέπουμε ενδεχόμενη αιμορραγία γιατί η χειρουργική τομή καυτηριάζεται επιτυγχάνοντας αιμόσταση ταυτόχρονα.

Η χειρουργική τεχνικη wide awake laser technique που εφαρμόσαμε πρώτοι στην Ελλάδα (στο κέντρο OrthoSoma) αποτελεί καινοτόμα ελάχιστα επεμβατικη τεχνική γιατί δεν απαιτείται αναισθησία, κοστίζει λιγότερο, αποτρέπεται η νοσηλεία και μειώνεται η έκθεση των ασθενων στους κινδυνους της πανδημίας.

Η τεχνική, γνωστή ως Wide-Awake Laser Technique [με τοπική αναισθησία, χωρίς ίσχαιμο περίδεση (WALANT = Wide Awake Local with Anesthesia No Tourniquet)] προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και θεραπεύει αποτελεσματικά πλήθος από σύνδρομα υπέρχρησης του χεριού.

Με την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού (το οποίο συνδυάζεται κατάλληλα με αδρεναλίνη, σε συγκεκριμένη αναλογία) επιτυγχάνουμε παρατεταμένη δράση της περιοχικής αναισθησίας και ταυτόχρονη διαχείριση στην αιμορραγία της περιοχής.

Η τεχνική συνδυάζεται με ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές οι οποίες απαιτούν ειδικά εργαλεία και χρήση υπερηχογραφικής καθοδήγησης.

Η τεχνική εφαρμόζεται σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και έχει πολλές εφαρμογές.

Τα πλεονεκτήματα

Ο ασθενής αναρρώνει ταχύτερα με μικρότερη ταλαιπωρία από διαδικασίες προεγχειρητικής προετοιμασίας,

– Δεν απαιτείται ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων,

– Δεν απαιτείται η διακοπή αναγκαίων φαρμάκων για την ασφαλή λειτουργία άλλων συστημάτων,

Παρεχόμενη ασφάλεια στον ασθενή καθώς με τα νεότερα δεδομένα (Covid-19) αποφεύγει τον συγχρωτισμό και τις πολύωρες αναμονές σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας και

Μικρότερο κόστος στον ασθενή.

Ταχύτερη Αποκατάσταση

Στις ημέρες μας οι κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις του άνω άκρου έχουν τροποποιηθεί. Με τη χρήση σύγχρονων ειδικών εργαλείων μπορούν να γίνουν πλέον με λιγότερη ταλαιπωρία και εμφανώς μικρότερες τομές.

Τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων τεχνικών στην χειρουργική του χεριού είναι:

Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος,

Ταχύτερη αποκατάσταση,

Ταχύτερη επάνοδος στην εργασία,

Μικρότερη απώλεια αίματος,

Ελαχιστοποίηση πιθανών επιπλοκών,

Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα (μικρότερη ουλή) και

Μικρότερο κόστος.

Σπηλιωτόπουλος Γεώργιος,
Ορθοπαιδικός Χειρούργος
www.orthosoma.gr

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων