Home Επικαιρότητα Τι Έγινε στη 10η Διημερίδα + Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ;
Στη Διημερίδα συμμετείχαν 6.840 επαγγελματίες Υγείας από όλη την Ελλάδα (φαρμακοποιοί και γιατροί)

Τι Έγινε στη 10η Διημερίδα + Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ;

Η ενδυνάμωση του ρόλου των επαγγελματιών υγείας  μέσω της Επικοινωνίας, της Επιστήμης και της Επιχειρηματικότητας!

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Διημερίδα και Έκθεση “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ”, που διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά η εταιρεία ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Στη Διημερίδα συμμετείχαν 6.840 επαγγελματίες Υγείας από όλη την Ελλάδα (φαρμακοποιοί και γιατροί), αλλά και στελέχη Επιχειρήσεων, καθηγητές Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Διοίκησης, Οικονομικών της Υγείας, απασχολούμενοι σε φορείς Υγείας, εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και φοιτητές.

Η Διημερίδα αναπτύχθηκε σε 6 θεματικές ενότητες:

1) Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας,

2) Management & Marketing,

3) Καινοτομία και Τεχνολογία,

4) OTC Forum,

5) Οικονομικό Forum Υγείας,

6) Εργαστήρια.

Στην πολυθεματική αυτή εκδήλωση, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας Υγείας και Φαρμακευτικής Φροντίδας σε παράλληλες συνεδρίες που έλαβαν χώρα σε 4 διαφορετικές αίθουσες ομιλιών, να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια σε 5 αίθουσες εργαστηρίων και να ενημερωθούν για νέα φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα στα περίπτερα της Έκθεσης.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε ιδιαιτέρως η ενότητα της Φαρμακευτικής Φροντίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία

3ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας της ΕΦΕ

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε ιδιαιτέρως η ενότητα της Φαρμακευτικής Φροντίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία, με ομιλίες που αφορούσαν στην αντιμετώπιση ασθενειών και συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, η οσφυαλγία, ο έρπης ζωστήρας και ο εμβολιασμός, ομιλίες για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αναλγητικών, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός στη φροντίδα του ασθενούς στο σπίτι.

Στην ίδια ενότητα αναλύθηκαν και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα, όπως οι νέες υπηρεσίες υγείας που μπορεί να προσφέρει το σύγχρονο φαρμακείο, ο ρόλος του φαρμακοποιού στην φροντίδα του ηλικιωμένου ασθενούς, αλλά και ο ρόλος κι η αποτελεσματικότητα των φυτικών σκευασμάτων και βιταμινών.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγ. Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και μέλη του ΔΣ της ΕΦΕ, επιμελήθηκαν και συντόνισαν τις ομιλίες, που έγιναν από τους πιο έγκριτους επιστήμονες και ειδικούς στον χώρο της Φαρμακευτικής Φροντίδας.

Management-Marketing

Η μεγάλη προσέλευση φαρμακοποιών στο Σεμινάριο “Management της Ομάδας Φαρμακείου”, το οποίο είχε ως επίκεντρο τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης της επικοινωνίας και των οικονομικών του Ελληνικού Φαρμακείου, αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής, ανέδειξε την μεγάλη ανάγκη που έχουν οι επαγγελματίες φαρμακοποιοί για επιχειρηματική επιμόρφωση.

Ειδικοί επιστήμονες, μεταξύ άλλων ο καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ κ. Βασίλης Παπαδάκης, και ο καθηγητής Management, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ανθρωπίνων πόρων στο ΟΠΑ κ. Δημήτρης Μπουραντάς, αναφέρθηκαν στους τρόπους ανάδειξης του φαρμακοποιού σε Στρατηγικό Ηγέτη, στις Επιχειρησιακές Στρατηγικές και το Μέλλον του Φαρμακείου, αλλά και στα εργαλεία που έχει στα χέρια του ο φαρμακοποιός για πιο αποτελεσματική επικοινωνία.

Στην ενότητα αυτή του Health Care και των OTC προϊόντων αναλύθηκαν ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα και τα ΜΗΣΥΦΑ προϊόντα, οι τάσεις της αγοράς αλλά και τι αποζητούν οι φαρμακοποιοί για ν' αναπτύξουν αυτή την κατηγορία.

ΟTC Forum

Στην ενότητα αυτή του Health Care και των OTC προϊόντων αναλύθηκαν ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα και τα ΜΗΣΥΦΑ προϊόντα, οι τάσεις της αγοράς αλλά και τι αποζητούν οι φαρμακοποιοί για ν’ αναπτύξουν αυτή την κατηγορία.

Οικονομικό Forum Υγείας

Στο Forum των Οικονομικών της Υγείας εξέχοντες επιστήμονες με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας, επιχειρηματίες της βιομηχανίας Φαρμάκου και πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις παρουσία του κοινού -το οποίο είχε την ευκαιρία να υποβάλλει ερωτήσεις- σχετικά με το μέλλον των επιχειρήσεων Υγείας, τις Αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, τα λάθη και παραλείψεις της Πολιτικής Φαρμάκου, αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για την ανάπτυξη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Στο ίδιο forum έγινε και μια πολύ ενδιαφέρουσα Στρογγυλή Τράπεζα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το Οικονομικό Forum Υγείας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Ιωάννης Κυριόπουλος, ομότ. Καθηγ.Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, Κώστας Αθανασάκης, καθηγ.
Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, Ιωάννης Υφαντόπουλος, καθηγ. Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Τούντας, καθηγ. Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μάκης Παπαταξιάρχης, πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum, πρόεδρος Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος Janssen Hellas Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ., Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ & Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων ΕΛΠΕΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης
Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι…

Foreign Trade Reception

Mία ακόμη -ιδιαίτερης σημασίας- εκδήλωση, που έλαβε χώρα στα πλαίσια του συνεδρίου ήταν και το Foreign Trade  Reception, που διεξήχθη το Σάββατο 2/2 με καλεσμένους εμπορικούς ακόλουθους ξένων πρεσβειών στην Αθήνα, εκπροσώπους διμερών εμπορικών επιμελητηρίων και υψηλόβαθμων επιχειρηματικών στελεχών.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση του διεθνούς εμπορίου της Ελλάδος στον ευρύτερο χώρο της Υγείας, δηλαδή φαρμάκων, OTC, παραφαρμάκων, δερμοκαλλυντικών κλπ, μέσω της δημιουργίας διαπροσωπικών επαφών, επιχειρηματικής πληροφόρησης και δικτύωσης για εξαγωγές και εισαγωγές.

Άλλες επιμορφωτικές δράσεις και Εργαστήρια

Μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον είχε και η 2η Ημερίδα Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας, της Ελληνικής Εταιρείας Νανοτεχνολογίας, με διακεκριμένους ομιλητές-επιστήμονες, όπως ο κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Ακτινοφυσικής, Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος ΕΛΕΝΕΠΥ και ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγ.Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων.

Σημαντική συμμετοχή επισκεπτών είχαν επίσης: Τα Εργαστήρια ανάπτυξης του Digital Marketing στο Ιατρείο με τη χρησιμοποίηση τεχνολογικών εργαλείων (logistics, social media κ.α.) που αναβαθμίζουν την προβολή του σύγχρονου ιατρού, τα Εργαστήρια Δερμοκαλλυντικών για θέματα ομορφιάς και μακιγιάζ και το Εργαστήριο αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Βραβεύσεις Καινοτομίας και Εκπαίδευσης

Μια εκδήλωση που εγκαινιάστηκε φέτος για πρώτη φορά και αναμένεται να γίνει θεσμός ήταν τα Βραβεία Καινοτομίας και Εκπαίδευσης “Pharmacy andMedical Management”, που δόθηκαν σε 8 εταιρείες, οι οποίες καινοτομούν και συμβάλλουν ενεργά στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των επαγγελματιών Υγείας.

Οι βραβευθέντες, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία των επισκεπτών της 10ης Διημερίδας + Έκθεσης “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ”,  ήταν:

Βραβεία Καινοτομίας:
Πλατινένιο NAOS Greece,
Χρυσό ΣΥΦΑΚ,
Αργυρό ROCHE Diagnostics Hellas,
Χάλκινο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

Βραβεία Εκπαίδευσης: 
Πλατινένιο Johnson & Johnson,
Χρυσό PIERRE FABRE Hellas,
Αργυρό VIAN,
Χάλκινο ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY.

Τα βραβεία φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι σύνεδροι που προσήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και οι εταιρείες εκθέτες, δήλωσαν τον  ενθουσιασμό τους για την επίκαιρη και πλούσια θεματολογία, την άρτια οργάνωση και την πολύ μεγάλη προσέλευση.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα τη Διημερίδα αυτή σαν το μεγαλύτερο και καλύτερο εκπαιδευτικό και εκθεσιακό event για τους επαγγελματίες υγείας!

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα εδώ!

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων