Home Επικαιρότητα Όταν η Google Κάνει Διάγνωση Καρκίνου
Διάγνωση της Google για τον Καρκίνο

Όταν η Google Κάνει Διάγνωση Καρκίνου

Η Google δεν παύει να αναζητά νέα πεδία δραστηριοτήτων…

Μετά την επένδυση στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, τη διανομή με drones, τα αυτόνομα αυτοκίνητα…, η αμερικανική εταιρεία στοχεύει τώρα και στον τομέα της υγείας.

Με το “Google γρίπη”, ο ψηφιακός γίγαντας είχε προσπαθήσει να παρακολουθεί τα κρούσματα της γρίπης.

Επίσης, σχεδίασε φακούς επαφής ψηφιακά συνδεδεμένους για παρακολούθηση διαβητικών, οι οποίοι στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν, αλλά και αλγόριθμους για την κατανόηση ορισμένων ασθενειών.

Το τελευταίο της επίτευγμα είναι η ανάπτυξη λογισμικού ικανό να ανιχνεύει τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με το Google Artificial Intelligence, όλα τα στάδια της ανίχνευσης του καρκίνου του πνεύμονα μπορούν να εκτελεστούν πλήρως αυτόνομα, ακόμη και καλύτερα από ό, τι οι ακτινολογικές εξετάσεις.

Το έργο τους δημοσιεύθηκε τον Μάιο’19 στο περιοδικό  Nature Medicine.

Συγκεκριμένα, μετά από τη δοκιμή με περίπου 14.000 σαρώσεις (συμπεριλαμβανομένων 638 ασθενών με τη νόσο), το μηχάνημα έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό αλγόριθμο.

 

Με ποσοστό επιτυχίας 94,4% κατάφερε να εντοπίσει ασθενείς που οι γιατροί δεν είχαν εντοπίσει.

Πράγματι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που προϋποθέτει όμως την ελεύθερη χρήση εκατομμυρίων δεδομένων ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Αυτό όμως είναι δύσκολο να αποκτηθεί καθώς υπάρχει το ανησυχητικό ζήτημα του απαραβίαστου των δεδομένων που παράγονται από τα μηχανήματα.

Πρόσφατα, ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας υπολογιστών έχουν επιτελέσει με επιτυχία μια πρωτοφανή επίθεση: μπήκαν στο ακτινολογικό σύστημα ενός νοσοκομείου και τροποποιήσαν εικόνες απεικόνισης για να προκαλέσουν ψευδή διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα.

Για τις ανάγκες της επίδειξής τους οι ψευδοπειρατές αυτοί, δημιούργησαν μια τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς μάθησης, ικανή να δημιουργεί ψεύτικα οζίδια σε φυσιολογικές ακτινογραφίες.

Ικανή να δημιουργήσει τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα, η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να χρειάζεται την ανθρώπινη συνείδηση για ​​να μην εκτροχιαστεί!

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων