Τηλεϊατρική: Πού Βρισκόμαστε;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η ανάγκη για την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η πρόοδος στην τεχνολογία και η αυξημένη πρόσβαση του κοινού σε αυτήν κάνουν την τηλεϊατρική να μοιάζει μονόδρομος για τους περισσότερους ιατρούς.

Μια άλλη έρευνα κατέδειξε ότι χάρη στην τηλεϊατρική οι ασθενείς θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 100 δολάρια ανά επίσκεψη κατά μέσο όρο, και σε πολλές περιπτώσεις η τηλεϊατρική προσφέρει στους ασθενείς μια καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα φροντίδας, την άνεση και το κόστος.

Telemedicine1

Δεν πρέπει λοιπόν, να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές θα αυξηθεί στο μέλλον- ειδικά στον τομέα της επείγουσας φροντίδας και στις απομακρυσμένες περιοχές.

Παρόλο όμως που η τηλεϊατρική θα μπορούσε να είναι μια χρυσή ευκαιρία για κάποιους ιατρούς, υπάρχουν σοβαρά θέματα που θα πρέπει να εξεταστούν πριν προσφέρετε τηλεματικές υπηρεσίες στην υγεία.

Ένα από αυτά είναι η νομοθεσία.

Σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ για παράδειγμα, απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει μια συνδιάσκεψη τηλεϊατρικής ο ιατρός με τον ασθενή είναι να έχει προηγηθεί κάποιο ραντεβού στο ιατρείο.

Ένα ακόμη θέμα είναι η ποιότητα της φροντίδας.

Κάποιοι ιατροί αμφισβητούν την ικανότητα της τηλεϊατρικής να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του ασθενή, καθότι κάποια συμπτώματα απαιτούν την τετ α τετ εξέταση.

Πάντως το αν το ιατρείο σας είναι έτοιμο να προσφέρει την υπηρεσία αυτή θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Το πιο σημαντικό είναι να δείτε τι ισχύει στην χώρα σας και το δεύτερο είναι να δείτε αν οι υπηρεσίες αυτές είναι μια συμφέρουσα επενδυτική κίνηση για την πρακτική σας.

Τέλος, εάν το αποφασίσετε κάντε μικρά και σταθερά βήματα για να μπορέσετε να προσφέρετε το καλύτερο στους ασθενείς σας.

Πηγή: Md Connect

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.