fbpx

Τα Αναγκαία μιας Πανδημίας

Ας θυμηθούμε τα πέντε αναγκαία των μαθηματικών: στυλό, μολύβι, χαρτί, υπομονή και πρακτική.

Οι επιστήμονες, οι επιδημιολόγοι και οι γιατροί προβλέπουν έναν «σκοτεινό χειμώνα» και μια «κόλαση COVID», σε αντίθεση με οτιδήποτε είδαμε ακόμη και την άνοιξη.

Αυτή είναι μια από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις που έχουμε δει.

Ως γιατρός, πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους να αντιμετωπίσουν καλύτερα αυτήν την κατάσταση και να συνεχίσετε να εξυπηρετείτε τις οικογένειες και την κοινότητά σας;

Μπορείτε να εφαρμόσετε τις ίδιες αρχές των πέντε αναγκαίων που χρησιμοποιήσατε για τη μελέτη των μαθηματικών, σε αυτήν την πανδημία.

Δεδομένου ότι πρόκειται για εξαιρετικούς καιρούς, απαιτούνται ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά, επομένως έχουμε συνολικά επτά.

Τα Αναγκαία μιας Πανδημίας

Στυλό, μολύβι, χαρτί.

Το να γράφετε πράγματα για σας είναι πάντα ένας τρόπος απελευθέρωσης του άγχους κατά τις δύσκολες περιόδους.

Η καταγραφή λίγων λέξεων ή φράσεων μέρα παρά μέρα στο χαρτί μπορεί να είναι ανακουφιστική.

Ακόμη και η απλή δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων και η απομάκρυνση των πραγμάτων καθώς ολοκληρώνονται, ίσως σας δώσει μια αίσθηση ελέγχου σε κάτι, όταν υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Είναι επίσης σημαντικό να προσπαθείτε να ενσωματώσετε κάποια αυτο-φροντίδα σε αυτήν τη λίστα κάθε μέρα.

Υπομονή.

Αυτός ο ιός δεν θα φύγει σύντομα, και παρόλο που όλοι έχουμε κουραστεί να συνεχίζουμε να είμαστε κοινωνικά απομονωμένοι, θα πρέπει να το συνεχίσουμε για λίγο ακόμα.

Παρόλο που ορισμένες εταιρείες μόλις ανακοίνωσαν  πολύ αποτελεσματικά και πολλά υποσχόμενα εμβόλια, απαιτείται πολύ υπομονή καθώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί.

Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να διατεθεί ευρέως το εμβόλιο.

Κάποια στιγμή σύντομα, θα υπάρχει φως στο τέλος της σήραγγας, αλλά πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να του δώσουμε χρόνο και προσπάθεια και να συνεχίσουμε να είμαστε υπομονετικοί.

Πρακτική.

Ο χρόνος για όλους μας είναι περιορισμένος, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε κάτι συνέχεια.

Είτε είστε παραμένετε στο  σπίτι ή πηγαίνετε στην εργασία σας οργανώστε πάντα το χρόνο σας για άσκηση ή κάποια άλλη ευχάριστη δραστηριότητα.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, αφιερώστε λίγο χρόνο και εξασκηθείτε για να βελτιωθείτε σε αυτό.

Θα μπορούσατε ακόμη και να βελτιώσετε την επαγγελματική σας ζωή διαβάζοντας ή κάνοντας κάποιες διερευνήσεις αναθεώρησης της πρακτικής που εφαρμόζετε στην εργασία σας.

Όχι τόσο διασκεδαστικό αλλά απαραίτητο και πολύ αποδοτικό.

Τα Αναγκαία μιας Πανδημίας

Πολιτική και δημόσια υγεία.

Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας έχει μάθει αυτή η κατάσταση είναι ότι η πολιτική είναι σημαντική.

Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να μας κυβερνούν παίζουν τόσο ζωτικό ρόλο στη ζωή μας, στη ζωή των παιδιών μας και στη ζωή των μελλοντικών εγγονών μας.

Η δημόσια υγεία και η χάραξη πολιτικής είναι βαθιά συνδεδεμένες, και ως γιατρός, δεν πρέπει να αγνοείτε αυτή τη συνύπαρξη.

Κάτι τέτοιο μπορεί να θέσει σοβαρά σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων που θέλετε να προστατεύσετε, καθώς και την ευημερία σας και τις ζωές των αγαπημένων σας προσώπων.

Οι άνθρωποι που θέλουν να ανοίξουν την οικονομία χωρίς συνεπή μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η οικονομία χρειάζεται υγιείς ανθρώπους για να λειτουργήσει.

Χρειαζόμαστε την καλή υγεία.

Χρειαζόμαστε ευρείες και συνεχείς εκπαιδευτικές εκστρατείες σχετικά με τη σωστή χρήση των μέτρων προστασίας, τις εντολές παραμονής στο σπίτι και τους ασφαλείς τρόπους για να ασκήσουμε οποιεσδήποτε κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα διαγνωστικά τεστ και ανίχνευση των επαφών με ακρίβεια.

Όλοι θέλουμε να «συνυπάρξουμε με την COVID», αλλά όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Θετικότητα και ζωή μετά την πανδημία.

Είναι δύσκολο να παραμείνουμε θετικοί όταν εξετάζουμε τον αριθμό κρουσμάτων και των θανάτων από την COVID-19.

Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δουλεύεις στα νοσοκομεία και να τα βλέπεις να κατακλύζονται από ασθενείς με COVID-19.

Είναι απίστευτα δύσκολο να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια σου από μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, μια ασθένεια που μπορεί να αποφευχθεί κυρίως αν όλοι φορούσαν σωστά μια απλή μάσκα.

Υπάρχει πάρα πολλή ταλαιπωρία από φυσική, ψυχική και οικονομική άποψη.

Ωστόσο, μπορούμε να τολμήσουμε να ελπίζουμε τώρα ότι υπάρχει εμβόλιο.

Μπορούμε να κάνουμε κάποια προσωρινά σχέδια για το 2021.

Μπορούμε να περιμένουμε να συναντήσουμε και να αγκαλιάσουμε τους γονείς και τους παππούδες μας ξανά.

Μπορούμε επίσης να ονειρευτούμε να ταξιδέψουμε, με γιορτές και ευχαριστίες χωρίς zoom.

Μπορούμε να αρχίσουμε να θεραπεύουμε το ανθρώπινο πνεύμα που ευδοκιμεί στην επαφή και τις προσωπικές κοινωνικές σχέσεις.

Μπορούμε να αρχίσουμε να φανταζόμαστε την ανοικοδόμηση της ζωής και των οικονομιών μας.

Θα εξακολουθούν να εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα;

Το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί για ακόμη ένα ή δύο χρόνια ακόμα και μετά το διαθέσιμο εμβόλιο.

Αυτό θα ήταν συνετό να γίνει μέχρι να εμβολιαστεί ένας αρκετά μεγάλος πληθυσμός και να διασφαλιστεί η ανοσία.

Ωστόσο, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα, καθώς πολεμάμε τη ζοφερή πραγματικότητα της COVID-19 που υπάρχει σήμερα.

Κατεβάστε τώρα το Application!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων