Home Διοίκηση Ποιο Είναι το Πάθος σας στην Ιατρική;
Ποιο είναι το πάθος σας στην ιατρική;

Ποιο Είναι το Πάθος σας στην Ιατρική;

Ποιο είναι το πάθος σας στην ιατρική;

Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να ακολουθήσετε αυτήν την καριέρα και αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο, αντί για κάτι άλλο;

Ποιος είναι ο αντίκτυπος που καλείστε να αντιμετωπίσετε ως ιατρός;

Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους όχι μόνο στο χώρο της ιατρικής, με γνώσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, να παραδέχονται ότι η επαγγελματική καριέρα που επέλεξαν δεν ήταν τελικά το πάθος τους!

Ξεκινήστε λοιπόν να σκέφτεστε και θυμηθείτε το ταξίδι που διανύσατε στην ιατρική σχολή, κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, τα άτομα που γνωρίσατε, τους συμφοιτητές σας, τη σχολή, τις εμπειρίες σας, κ.λπ.

Οι γιατροί, τείνουν να επικεντρώνονται στις καθημερινές ευθύνες της διαχείρισης της υγείας των ασθενών τους και στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων και διαχείρισης του ιατρείου τους και στην αύξηση των εσόδων τους.

Όλο αυτό, γίνεται μια καθημερινή και επαναλαμβανόμενη ρουτίνα και με τον καιρό το πάθος χάνεται και σβήνει, επειδή οι υποχρεώσεις αυξάνονται, ο ενθουσιασμός εξαφανίζεται και πλέον ο ρεαλισμός βρίσκεται μπροστά τους.

Ποιος όμως ήταν ο πρωταρχικός λόγος που σας έκανε να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα;

Σίγουρα θα υπήρχε ένας λόγος ή θα είχατε μια κλίση.

Μπορεί να θέλατε να αλλάξετε τον κόσμο και να προσφέρετε τις υπηρεσίας σας στον άνθρωπο.

Ίσως να είχατε μια βαθιά επιθυμία να ανακαλύψετε τη θεραπεία για μια ασθένεια.

Ίσως πάλι κάποιος στενός σας συγγενής ήταν γιατρός και θέλετε να συνεχίσετε την καριέρα στην οικογενειακή παράδοση.

Προφανώς, το πάθος σας, σας οδήγησε να ακολουθήσετε τον συγκεκριμένο δρόμο και να γίνετε ιατρός.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε το πάθος σας, αλλά ούτε και τους λόγους που σας οδήγησαν στο να ακολουθήσετε αυτόν τον κλάδο, καθώς αυτό αποτελεί την πολυτιμότερη απάντηση στην ερώτηση «ποιος είστε

Ως ιατρός, όταν εστιάζετε στο πάθος σας:

– Είστε εμπνευσμένοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση  και ετοιμοπόλεμοι να ξεπεράσετε το άγχος και να ξεφύγετε από τα στεγανά της καθημερινότητας σκεπτόμενος “έξω από το κουτί”.

– Κινητοποιείστε να βρείτε νέους τρόπους υποστήριξης των ασθενών σας, αλλά και του ίδιου σας του εαυτού σε αυτή τη νέα εποχή της ιατρικής.

– Δεσμεύεστε να αποτελείτε μέρος μιας λύσης η οποία θα ωφελήσει τους ασθενείς σας, τους συναδέλφους σας ιατρούς και γενικά τον επαγγελματικό κλάδο της υγείας.

Το να επανασυνδεθείτε με το πάθος σας είναι σαν να ρυθμίζετε την ώρα στο ρολόι σας.

Με τις τρέχουσες ρυθμίσεις, θα είστε σε θέση να θυμηθείτε τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε την ιατρική ως επαγγελματική καριέρα στη ζωή σας.

Στη συνέχεια, αναζητήστε στην καθημερινότητα σας τα ερεθίσματα και τις δραστηριότητες που σας κινητοποιούν για να σας κρατούν εμπνευσμένους και για να μην ξεχνάτε ποτέ τους λόγους που σας ώθησαν να ακολουθήσετε αυτόν τον καταπληκτικό και σπουδαίο επαγγελματικό κλάδο!

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων