Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CES): Οι Start-up της Υγείας στο Προσκήνιο - MEDICAL management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FB 01

Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CES): Οι Start-up της Υγείας στο Προσκήνιο

Μετά από μια αποκλειστικά διαδικτυακή μετάδοση το 2021, η Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CES) πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά, διά ζώσης, από τις 5 έως τις 7 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας (Ηνωμένες Πολιτείες). 

Ανάμεσα στους 2.200 εκθέτες ξεχώρισαν για άλλη μια φορά, οι νεοφυείς επιχειρήσεις υγείας.Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CES): Οι Start-up της Υγείας στο Προσκήνιο.Η Abbott κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Καινοτομίας για το FreeStyle Libre 3.

Αυτό, ως το μικρότερο και λεπτότερο όργανο μέτρησης γλυκόζης αίματος στον κόσμο, μπορεί να φορεθεί για έως και 14 ημέρες, για συνεχή μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο διάμεσο υγρό των τριχοειδών αγγείων και των κυττάρων του αίματος.

Η ResMed από την άλλη, κέρδισε Βραβείο Καινοτομίας για το AirSense 11.

Η συσκευή αυτή PAP (θετική πίεση αεραγωγών) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας, ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά: προσωπικό βοηθό θεραπείας, Care Check In που δίνει εξατομικευμένες συμβουλές στα στάδια- κλειδιά της θεραπείας και αλγόριθμοι που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την πίεση, αναπνοή με την αναπνοή.

Από την πλευρά της Γαλλίας, η Withings έλαβε Βραβείο για τη νέα της συνδεδεμένη συσκευή, Body Scan, σάρωσης σώματος, η οποία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία κλινικής και ρυθμιστικής επικύρωσης. 

Οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στη λαβή, σαρώνουν τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια για να αξιολογήσουν τη σύσταση του σώματος και τη φυσική κατάσταση. 

Το Body Scan, μπορεί επίσης να υπολογίσει την ηλικία των αρτηριών, να καταγράψει ένα ΗΚΓ 6 απαγωγών και να ανιχνεύσει την κολπική μαρμαρυγή.

 

Τέλος, ορίζει μια βαθμολογία νευροπάθειας, μετρώντας τη δραστηριότητα των νεύρων από το πόδι. 

Μια χαμηλή βαθμολογία, μπορεί να υποδηλώνει συμπτώματα ορισμένων χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Ο όμιλος Baracoda Daily Healthtech έλαβε βραβείο στην κατηγορία βιωσιμότητα, οικολογικό σχεδιασμό και έξυπνη ενέργεια για το BCool, το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον συνδεδεμένο θερμόμετρο, επειδή λειτουργεί χωρίς μπαταρίες χάρη στην τεχνολογία κινητικής ενέργειας, μέσω κίνησης. 

Η γαλλική start-up βραβεύτηκε επίσης στην κατηγορία που ακολούθησε η υγεία και η ευεξία στο σπίτι για το BBalance, ένα έξυπνο συνδεδεμένο χαλάκι μπάνιου που, μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων, υπολογίζει το βάρος, τη στάση και  την ισορροπία και τη σύσταση του σώματος.

 


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων