fbpx
Like us on facebook!

Ο ΙΣΑ Ζητά από το Υπουργείο Υγείας να μην Παραταθεί η Επιστράτευση των Ιδιωτών Ιατρών

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ζητά από το Υπουργείο Υγείας να μην παραταθεί η επίταξη των υπηρεσιών όσων ιδιωτών ιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο ΕΣΥ και να κληθούν εκ νέου εθελοντές ιατροί, για να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Ο ΙΣΑ Ζητά από το Υπουργείο Υγείας να μην Παραταθεί η Επιστράτευση των Ιδιωτών Ιατρών.

«Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι πολύ σημαντικό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα, στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και την αναχαίτηση της πανδημίας», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Εκπρόσωποι των ιδιωτών ιατρών που συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΔΣ του ΙΣΑ, τόνισαν ότι οι γιατροί που έχουν επιστρατευτεί «έχουν περιέλθει σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο, ενώ η συμβολή τους στη στήριξη του νοσοκομειακού συστήματος σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η ενδεδειγμένη λόγω έλλειψης εμπειρίας, ενώ την ίδια ώρα αποδυναμώνεται σημαντικά η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη».

Ο ΙΣΑ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, τις οποίες απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας στις 22 Μαρτίου 2021.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την άμεση τοποθέτηση στις δημόσιες δομές Υγείας των ιατρών που έχουν προσληφθεί πριν ολοκληρωθεί η κρίση τους.

Παράλληλα, ζητά να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ειδικότητες ιδιωτών ιατρών να προσφέρουν εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους.

«Οι ιδιώτες ιατροί από τη στιγμή της πανδημίας δίνουν τη μάχη για την αναχαίτιση της μεγάλης αυτής υγειονομικής απειλής, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, η οποία είναι το ανάχωμα για να μην φτάνουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία και να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Εμείς στην επιστράτευση απαντάμε με συστράτευση όλων των δυνάμεων», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα.

Επίσης, κάλεσε την Πολιτεία «να βρει στρατηγικές λύσεις που θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το σύστημα Υγείας και θα το καταστήσουν ισχυρό, απέναντι σε τωρινές και μελλοντικές υγειονομικές απειλές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
www.MedicalManage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων