fbpx
FB 01

2021 - Οι Τάσεις της Υγειονομικής Περίθαλψης

Το 2020 ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά από σχεδόν οποιοδήποτε πρότυπο. Ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη, έχουμε δει την COVID-19 να καταλύει χρόνια ανάπτυξης και καινοτομίας σε λιγότερο από 12 μήνες.

Υποστηρικτικές τεχνολογίες αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις σε χρόνο ρεκόρ και ενθαρρυντικά θετικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η ιατρική, φαίνεται να αποτελούν καλή προοπτική για το μέλλον.

2021 - Οι Τάσεις της Υγειονομικής Περίθαλψης.

Τι θα φέρει το 2021;

Τηλεϋγεία

Η τηλεϊατρική, ένα υποσύνολο της ευρύτερης βιομηχανίας τηλεϊατρικής, έχει γίνει μια τυπική διαδικασία λειτουργίας για πολλούς ιατρούς και τους ασθενείς τους.

Οι κλινικοί γιατροί που κάποτε ήταν σύνηθες να είναι σε δια ζώσης επαφή στη διάρκεια μιας επίσκεψης ασθενούς, πρέπει τώρα να αναζητήσουν να συνδεθούν με ασθενείς που βρίσκονται στο σπίτι.

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Η COVID-19 δημιούργησε μία τάση στην τηλεϊατρική για υπηρεσίες ψυχικής υγείας που δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης καθώς μπαίνουμε στο 2021.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα θετική τάση, καθώς έχουμε δει την αποτελεσματικότητα των τεχνολογικών οδών για τη σύνδεση των κλινικών γιατρών ψυχικής υγείας με τους ασθενείς τους σε μια εποχή που ήταν πιο κρίσιμη.

Ασύγχρονη φροντίδα

Αυτός ο τύπος φροντίδας επεκτείνεται, αν όχι εντελώς, σαν μια νέα πρακτική.

Όταν οι ακτινολόγοι ερμηνεύουν ακτινογραφίες εκτός του ραντεβού του ασθενούς, παρέχουν φροντίδα ασύγχρονα.

Οι πάροχοι πρωτοβάθμιας και εξειδικευμένης φροντίδας βρίσκουν καινοτόμους τρόπους επέκτασης αυτής της προσέγγισης, χρησιμοποιώντας κείμενο και κοινή χρήση μέσων (μια ασθενής μπορεί να στείλει μια φωτογραφία του εξανθήματός της στον δερματολόγο) για να επικοινωνήσουν με τους ασθενείς τους και άλλους ειδικούς για διαβούλευση.

Ψηφιακή επικοινωνία

Τα μηνύματα, ο προγραμματισμός και η αναζήτηση είναι λειτουργίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις με τεχνολογία που προορίζεται να αυξήσει και όχι να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή.

Οι ασθενείς θέλουν τη δυνατότητα προγραμματισμού επικοινωνίας στο διαδίκτυο, όπως μπορούν να κάνουν με πολλούς άλλους παρόχους υπηρεσιών.

Και καθώς βελτιώνεται η ψηφιακή εκμάθηση, το ιστορικό και οι παράγοντες κινδύνου ενός ασθενούς μπορούν να ενσωματωθούν αυτόματα σε μια λειτουργία ενεργοποίησης που φροντίζει τους ασθενείς και την ασφάλειά τους.

Τα μηνύματα, ο προγραμματισμός και η αναζήτηση είναι λειτουργίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις με τεχνολογία που προορίζεται να αυξήσει και όχι να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή.

Αυτοεξυπηρέτηση

Η υγειονομική περίθαλψη μεταβαίνει αργά σε αυτόν τον τομέα, αλλά οι τάσεις προς τη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών - και τώρα της COVID-19 - ενθαρρύνουν τη μετάβαση σε λειτουργίες όπως αναζητήσεις γιατρών, ψηφιακή χρέωση και ακόμη και εργαλεία αυτοδιάγνωσης.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το check-in στο σπίτι, το οποίο είναι γρηγορότερο από τη μετάδοση πληροφοριών πριν από το ραντεβού στο ιατρείο και ελαχιστοποιεί το χρόνο στην αίθουσα αναμονής.

Απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό

Μια άλλη τάση που επιταχύνεται χάρη στην πανδημία, είναι η τηλεργασία με απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό που εξασφαλίζει την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, επεκτείνει την ικανότητα του εργατικού δυναμικού και ενισχύει το ηθικό, την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Εστίαση στην υγεία του πληθυσμού

Η εστίαση στα αποτελέσματα για ευρείες ομάδες ασθενών δημιουργεί κίνητρα για την αποτελεσματικότερη και αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης σε σύγκριση με την αμοιβή για τις υπηρεσίες.

Οι κοινωνικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας - οι συνθήκες στους χώρους όπου ζουν, μαθαίνουν, εργάζονται και χαλαρώνουν οι άνθρωποι - αναγνωρίζονται για τον αντίκτυπό τους στην ευημερία, έναν αντίκτυπο που συχνά είναι κάτι περισσότερο από το ίδιο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Εφαρμογές και υπηρεσίες υγείας και ευεξίας

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, οι εφαρμογές τηλεθεραπείας και οι πύλες υγειονομικής περίθαλψης, είναι από τις τεχνολογίες που αναμένεται να διαδραματίσουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην ενημέρωση και αφοσίωση των ασθενών.

Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης επικεντρώνεται στους ασθενείς και αυτές οι καινοτομίες βοηθούν στην αυξανόμενη επιθυμία τους για συχνή ανατροφοδότηση σχετικά με τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους.

Βιοτεχνολογία

Αυτό είναι ένα πεδίο που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η επεξεργασία γονιδίων θα οδηγήσει σε περισσότερες εξελίξεις στις θεραπείες θανατηφόρων ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις και περαιτέρω ανακαλύψεις στην ιατρική ακριβείας που συνεργάζεται με το εξατομικευμένο γενετικό προφίλ του κάθε ασθενούς για την αποφυγή παρενεργειών.

Οι λύσεις που αναπτύχθηκαν το 2020 θα βελτιώσουν περαιτέρω την υγειονομική περίθαλψη το 2021, ακόμη και όταν οι κλινικοί γιατροί αντιμετωπίζουν τις αλλαγές που θα έρθουν ακόμη.

Οι ασθενείς και οι πάροχοι θα συνεχίσουν να «αγκαλιάζουν» την άνεση και την ασφάλεια της τηλεϊατρικής.

Οι κλινικοί γιατροί θα ενσωματώσουν ενστικτωδώς τους απομακρυσμένους βοηθούς τους στην καθημερινή τους ρουτίνα και οι κορυφαίες εταιρείες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις για να δώσουν τη δυνατότητα στους κλινικούς ιατρούς να εξασκούν καλύτερα την ιατρική.


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων