Home Το Επάγγελμα Εναλλακτικές Σταδιοδρομίες για Γιατρούς
humberto chavez FVh yqLR9eA unsplash

Εναλλακτικές Σταδιοδρομίες για Γιατρούς

Λόγω κορεσμού του επαγγέλματος, πολλοί ιατροί επιλέγουν να εγκαταλείψουν την κλινική ιατρική.

Σαν γιατροί μπορεί να αναρωτιέστε αν αξίζει να αποτελείτε εργατικό δυναμικό της πρώτης γραμμής υγείας και να στερηθείτε μία ηρεμία που δεν αποτελεί προνόμιο αυτή της θέσης.

Πάει η εποχή όμως, κατα την οποία, οι περισσότεροι γιατροί παρέμεναν σε μία καριέρα που δεν τους βοηθούσε να αυτοεκπληρωθούν και ταυτόχρονα τους εξαντλούσε.

 

Τώρα έχουν λιγοστεύσει όσοι επιλέγουν να συμβιβαστούν ενώ θεωρούνται παλιάς σχολής και ξεφεύγουν από τις τάσεις και το ρεύμα της εποχής.

Αν είστε καινοτόμος, εξετάστε όλες τις επιλογές σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας.

Ποια είναι η ιδανική σταδιοδρομία για εσάς;

Στη συνέχεια, αρχίζει το ταξίδι για να τη δημιουργήσετε.

Μερικοί γιατροί επιλέγουν να παραμείνουν και να ασκούν την κλασική ιατρική, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. 

Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε έχοντας ένα πτυχίο ιατρικής εκτός από το να βλέπετε ασθενείς;

Εάν σας δελεάζει η σκέψη να χρησιμοποιήσετε το MD σας για άλλο σκοπό, εδώ σας δίνουμε τις πιθανές επιλογές σας.

business doctor employee 2182978

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές μπορεί να γίνουν χωρίς να σταματήσετε την καθημερινή σας εργασία.

Συγγραφή Οι περισσότεροι γιατροί προβαίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη στη συγγραφή και δημοσίευση ενός βιβλίου.

Υπάρχουν προοπτικές εργασίας σε μία θέση συγγραφέα σε ηλεκτρονικά ιστολόγια,για τη σύνταξη ερωτηματολογίων και άλλων ιατρικών θεμάτων δουλεύοντας από το σπίτι. Υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών ευκαιριών που μπορούν να σας κάνουν έναν επιτυχημένο ιατρικό συγγραφέα.

Ιατρικά σεμινάρια online και marketing Πολλοί γιατροί εισέρχονται στον ήδη ανεπτυγμένο online επιχειρηματικό κόσμο.

Πάνω στο κομμάτι της εκμάθησης, μπορείτε σαν γιατρός να δώσετε μαθήματα, να πουλήσετε πακέτα εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ακόμη και προγράμματα αυτοδιδασκαλίας και να εκχωρήσετε επί αντιτίμου τα συγγραφικά δικαιώματα των βιβλίων σας.

Το να ασχοληθείτε με το διαδικτυακό εμπόριο μπορεί να παράγει μια σταθερή δευτερεύουσα πηγή εισοδήματος.

Υπάρχουν πολλά βιβλία και σύμβουλοι μάρκετινγκ που μπορούν να σας οδηγήσουν στο δρόμο για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες Δεν το γνωρίζουν πολλοί γιατροί αλλά η ιατρική τεχνογνωσία είναι περιζήτητη και αναζητείται συχνά από φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες βιοτεχνολογίας όταν δημιουργούν, δοκιμάζουν και ερευνούν νέα προϊόντα. 

Εάν είστε κάποιος που πάντα αγαπούσε την έρευνα, αυτό μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον μονοπάτι για εσάς.  

Ελάτε σε επαφή με φαρμακευτικούς αντιπρόσωπους για να επωφελειθείτε ευκαιριών.

Έχετε μεγαλύτερες δυνατότητες απ’ ό, τι γνωρίζετε.

Coaching γίνεται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή σταδιοδρομίας για πολλά επαγγέλματα.

Σαν γιατροί έχετε την ευκαιρία να παρέχετε καθοδήγηση είτε σε ασθενείς, είτε σε άλλους γιατρούς είτε σε στελέχη νοσοκομείων.

Μπορείτε να μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας ως γιατρός σε θέματα ευεξίας και υγείας αλλά και ηγεσίας κι επιχειρηματικότητας με εξατομικευμένες συνεδρίες coaching.

Προσωπικότητα τηλεόρασης ή/και ραδιοφώνου υπάρχουν πολλοί ιατροί που έχουν δει την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ως ευκαιρία επαγγελματικής σταδιοδρομίας, διατηρώντας την ιδιότητα του γιατρού.

Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο αλλά μόνο αν το δοκιμάσετε θα έχετε έναν καλό λόγο να το αποκλείσετε.

Οι ιατροί βρίσκουν απορρόφηση στον τομέα των ιατρικών ειδήσεων, σαν ανταποκριτές και δημοσιογράφοι σε τομείς σχετικούς με την υγεία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισέλθετε στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης ως τηλεοπτική ή ραδιοφωνική προσωπικότητα.

Επιπλέον, αρκετές εκπομπές προσλαμβάνουν γιατρούς για να δώσουν συμβουλές στους τηλεθεατές για ιατρικά προβλήματα.

Αν ενδιαφέρεστε να είστε στη βιομηχανία της τηλεόρασης αλλά όχι μπροστά από την κάμερα, μπορείτε να ταιριάξετε σε μία επαγγελματική ιδιότητα όπως αυτής του συμβούλου ή του σεναριογράφου τηλεοπτικής ιατρικής σειράς.

Αυτές είναι μόνο μερικές μη κλασικές ιατρικές σταδιοδρομίες που μπορείτε να ακολουθήσετε σαν γιατρός είτε για να έχετε ένα επιπλέον εισόδημα είτε γιατί δεν σας γοητεύει η ιατρική,όπως έχει διαμορφωθεί στην πράξη στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας.

www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων