fbpx
FB 01

Η Ιατρική Είναι Κάτι Περισσότερο από Ένα Επάγγελμα

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι το να είστε γιατρός δεν μοιάζει με κανένα άλλο επάγγελμα, επειδή η ιατρική γίνεται η ζωή σας;

Είστε γιατρός, όταν οδηγείτε στον δρόμο για τη δουλειά και συναντάτε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και παραμένετε γιατρός όταν στο μαγαζί που πήγατε με τα παιδιά σας ένας μεσήλικας μπροστά σας έπαθε έμφραγμα!

Υπάρχει γύρω μας μεγάλη εκτίμηση που σχετίζεται με αυτή την επιστήμη, και οι άνθρωποι που επιλέγουν την ιατρική θέλουν πραγματικά να είναι συνέχεια γιατροί.

Εργαζόσαστε ακούραστα, σε ορισμένες περιπτώσεις για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.

Η Ιατρική Είναι Κάτι Περισσότερο από Επάγγελμα.

Θυσιάζετε, όχι μόνο πολλά χρόνια σε σπουδές, αλλά συχνά παραμελείτε να φτιάξετε την προσωπική σας ζωή, να παντρευτείτε, να κάνετε παιδιά και χάνετε επαφή με φίλους και οικογένεια.

Με όλη αυτή την αδρεναλίνη που απαιτείται για να περάσει κανείς από την ιατρική σχολή και την ειδικότητα, κανείς δεν μιλάει πραγματικά για τον χαρακτήρα της αυτοσυντήρησης της ιατρικής αρνητικά.

Ο στόχος είναι να γίνετε ο καλύτερος και ικανός γιατρός που μπορείτε.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να τρώτε, να αναπνέετε και να κοιμάστε με την ιατρική.

Πολλοί θα πούνε ”…μα είναι απλώς μια δουλειά”.

Είναι, αλλά δεν είναι, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ποτέ δεν σταματάς να είσαι γιατρός.

Είναι ένα ριζωμένο κομμάτι της ταυτότητάς σου.

Αυτός ο φόβος που γεννιέται όταν συνειδητοποιείτε ότι αυτή είναι τώρα η ταυτότητά σας είναι ενοχλητικός.

Γιατί δεν γίνεται φυσικά να θέλετε να είστε γιατρός όλη την ώρα.

Ίσως αυτό σας προβληματίζει, αλλά σίγουρα η απάντηση είναι όχι.

Είναι φυσιολογικό να θέλεις να είσαι σύζυγος, μπαμπάς, αδελφός ή γιος και να σιωπάς όταν ο γιατρός είναι μέρος της ταυτότητάς σου.

Το να λειτουργείς ως δύο ταυτότητες ταυτόχρονα είναι κουραστικό μέσα σας.

Όταν όμως ένα τόσο μεγάλο μέρος της ταυτότητάς σας είναι να είστε γιατρός, δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για οτιδήποτε άλλο.

Το να αφιερώστε χρόνο μακριά από αυτό το κομμάτι της ταυτότητάς σας, αρχικά σας δυσκολεύει, καθώς εργάζεστε τόσο σκληρά για να επιτύχετε αυτήν την ταυτότητα.

Για τους γιατρούς, η δουλειά είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο, αν όχι όλο και πιο χρονοφάγο κομμάτι της ταυτότητάς τους, και αυτό περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα.

Υπάρχει μια πίεση που εμποδίζει τους γιατρούς να "είναι" οτιδήποτε άλλο.

Ο φόβος να απομακρυνθείτε πολύ από αυτή την ταυτότητα του ιατρού, ίσως σας κάνει να αισθανθείτε ότι μπορείτε να την χάσετε.

Επιτρέποντας στον εαυτό σας να "είναι" κάτι άλλο ή γενικά να απολαύσετε κάτι εκτός της ιατρικής, αυξάνει αυτή την πίεση.

Είστε πάντα ένας γιατρός, αλλά επιτρέπετε στον εαυτό σας να ταυτιστεί και με άλλα πράγματα.

Και όμως, η ενασχόληση και με άλλα δημιουργικά πράγματα στη ζωή είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξουθένωσης, και του άγχους που σχετίζεται με την ιατρική.

Και όμως μπορείτε να βρείτε χρόνο για τις προσωπικές σας επιδιώξεις, για να κάνετε οικογένεια, φίλους…

Το να είσαι γιατρός δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μόνο γιατρός.

Έχετε κίνητρα να επιδιώξετε και άλλα πράγματα στη ζωή σας, να δώσετε προτεραιότητα σε ό, τι είναι σημαντικό για σας.

Προσπαθήστε, λοιπόν, να βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα στην προσωπική σας ζωή και σίγουρα έτσι θα είστε ένας καλύτερος γιατρός!

www.MedicalManage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων