Home Επικαιρότητα Eurostat – Στο 12,1% ο Πληθωρισμός
Eurostat - Στο 12,1% ο Πληθωρισμός.

Eurostat – Στο 12,1% ο Πληθωρισμός

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει το 10% τον Σεπτέμβριο του 2022 από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat).

Η ενέργεια εμφανίζει και πάλι τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο με άλμα 40,8% σε σύγκριση με 38,6% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός με 11,8% σε σύγκριση με 10,6% τον Αύγουστο, τα βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας με 5,6% σε σύγκριση με 5,1% τον Αύγουστο και οι υπηρεσίες με 4,3% σε σύγκριση με 3,8% τον Αύγουστο.

Για την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ενίσχυση του ετήσιου πληθωρισμού στο 12,1% τον Σεπτέμβριο μετά από δύο μήνες μικρής αποκλιμάκωσης των τιμών (11,2% τον Αύγουστο και 11,3% τον Ιούλιο από 11,6% τον Ιούνιο).

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων