Home Επικαιρότητα Πόσο Προσέχουν οι Έλληνες τις Διαφημίσεις;
Πόσο Προσέχουν οι Έλληνες τις Διαφημίσεις;

Πόσο Προσέχουν οι Έλληνες τις Διαφημίσεις;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις των Ελλήνων για τις διαφημίσεις στην εποχή μας.

Με την πληθώρα μηνυμάτων να αυξάνεται συνεχώς, με τον συνδυασμό των παραδοσιακών και νέων Μέσων, αλλά και με την ανερχόμενη «προσωποποιημένη» διαφήμιση, οι καταναλωτές εκφράζουν τη γνώμη τους για τις διαφημίσεις εν έτη 2022.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συνεχούς, πανελλαδικής έρευνας Profiles της Focus Bari | YouGov, φαίνεται ότι:

Το κοινό πολυδιασπάται με αποτέλεσμα να είναι σχετικά περιορισμένες οι αναλογίες που δηλώνουν ότι προσέχουν τις διαφημίσεις στα διαφορετικά Μέσα.

Η τηλεόραση, παρ’ ότι κύριο Μέσο, φαίνεται ότι δεν έχει τόσο καλή εικόνα ως προς τις διαφημίσεις.

Ως προς τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, το κοινό «διχάζεται» σε εκείνους που τις αποδέχονται, αλλά και σε εκείνους που τις αποφεύγουν ή κι ακόμα τις φοβούνται!

Παράλληλα, φαίνεται ότι οι αξίες που προβάλει μια μάρκα, καθώς και η ενασχόλησή της με σημαντικά πολιτικά ή/και κοινωνικά θέματα επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά την διάθεση των καταναλωτών να την αγοράσουν.

Τέλος, είναι σημαντική η αναλογία κοινού, ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες ηλικίες, που αισθάνονται ότι οι διαφημίσεις δεν εκπροσωπούν τον πραγματικό τρόπο ζωής τους, ενώ επιθυμούν περισσότερο «απλούς, καθημερινούς ανθρώπους» στις διαφημίσεις ώστε να μπορούν να ταυτιστούν.

Δείτε Όλη την Παρουσίαση της Έρευνας Εδώ

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων