Νέα Εμβόλια κατά της Covid-19 Αναμένονται από το Φθινόπωρο - MEDICAL management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FB 01

Νέα Εμβόλια κατά της Covid-19 Αναμένονται από το Φθινόπωρο

Οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο της φθινοπωρινής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19 και ελπίζουν σε νέα εμβόλια στην αρχή του φθινοπώρου.

Η προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), είναι να διασφαλίσει ότι τα κατάλληλα εμβόλια κατά της Covid-19, θα έχουν εγκριθεί το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο, ώστε η ανάπτυξη νέων εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη το φθινόπωρο, να είναι άμεση, ανακοίνωσε ο οργανισμός κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, στις 5 Μαΐου.

Νέα Εμβόλια κατά της Covid-19 Αναμένονται από το Φθινόπωρο.Αυτό, θέτει ένα χρονικό όριο προς τους κατασκευαστές, να προσαρμόσουν ανάλογα τις γραμμές παραγωγής τους. 

Τα «προσαρμοσμένα» εμβόλια πρέπει να αποδεικνύουν την υπεροχή τους έναντι των σημερινών εμβολίων «όσον αφορά τους τίτλους εξουδετέρωσης αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Omicron, αλλά και την ικανότητά τους να διατηρούν την εξουδετέρωση έναντι άλλων ανησυχητικών παραλλαγών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα», διευκρινίζει ο EMA, που πρόκειται να λάβει τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για δισθενή εμβόλια μέσα στους επόμενους δύο μήνες. 

Η άφιξη των εμβολίων Covid-19 δεύτερης γενιάς που προσφέρουν ευρύτερη και μεγαλύτερη προστασία ή στοχεύουν τόσο την εποχική γρίπη όσο και στην Covid-19, δεν αναμένεται πριν από το 2023.

Επιπλέον, ο EMA αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση μιας αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου mRNA Spikevax (Moderna) σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.  

Ομοίως, ο EMA αξιολογεί επί του παρόντος τα δεδομένα για την έγκριση του «κλασικού» εμβολίου Nuvaxovid (Novavax) σε ηλικίες 12-17 ετών.

Ο EMA αξιολογεί επίσης μια αίτηση για έγκριση για το Vaxzevria (AstraZeneca) ως αναμνηστικό σε ενήλικες, ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε αρχικά. 

Όσον αφορά το εμβόλιο Sanofi Pasteur, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή αξιολόγηση (rolling review) από τα τέλη Μαρτίου, ο EMA θα πρέπει να αποφασίσει τον Ιούλιο το γρηγορότερο.

Μια άνοιξη που «πρέπει να πάει καλά»!

Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση της επιδημίας, στην Ευρώπη, βελτιώνεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτό το πέμπτο κύμα της Omicron και όλοι οι δείκτες της επιδημίας Covid-19 είναι πτωτικοί, αλλά ακόμα σε υψηλά επίπεδα και στην Ελλάδα, γι’ αυτό και υπάρχει κάποια μορφή χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Επισημαίνουν δε, ότι μπορούμε να περιμένουμε και την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής, όχι αμέσως, αλλά στην αρχή του φθινόπωρου, ωστόσο πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να «πολεμήσουμε».


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων