Home Επικαιρότητα Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας Προβλέπει το ΔΝΤ
Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας Προβλέπει το ΔΝΤ.

Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας Προβλέπει το ΔΝΤ

Η αντίδραση της Ελλάδας στην πανδημία του νέου κορωνοϊού ήταν γρήγορη και προληπτική, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τονίζοντας ότι έδειξε ανθεκτικότητα στην αντιμετώπισή της.

Στην ανακοίνωση με τα συμπεράσματα της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, τα στελέχη του Ταμείου προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 3,3% για το 2021 και 5,4% για το 2022.

Το ΔΝΤ σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 8,2% το 2020, λιγότερο από το αναμενόμενο δεδομένου του υψηλού βαθμού εξάρτησής της από τον τουρισμό.

{module title=”Adsence article”}

«Η κυβέρνηση παρείχε δημοσιονομική στήριξη μέσω του προϋπολογισμού, που ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρωζώνη, η οποία απέτρεψε μία έξαρση της πίεσης στις επιχειρήσεις και κράτησε τους εργαζόμενους στην αγορά εργασίας, αν και η απασχόληση των νέων και των μερικώς απασχολούμενων μειώθηκε πολύ», αναφέρει το ΔΝΤ.

{module title=”Υπογραφή”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων