fbpx
FB 01

7 Βήματα για να Γίνετε Καλύτερος Διευθυντής Πολυιατρείου

Στην εργασιακή μας καθημερινότητα, ακούμε συχνά ιστορίες για «τεμπέληδες διευθυντές», είτε από το προσωπικό, είτε από τους ιατρούς, είτε από τους ιατρικούς επισκέπτες… ακόμη και από τους ασθενείς.

Μερικές φορές, οι ιστορίες αυτές στηρίζονται σε πραγματικά και δικαιολογημένα γεγονότα, μερικές φορές όμως όχι.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε ώστε να μην υπάγεστε στην κατηγορία του «τεμπέλη διευθυντή».7 Βήματα για να Γίνετε Καλύτερος Διευθυντής Πολυιατρείου.

1. Μην κλείνεστε στο γραφείο σας

Φροντίστε, να βγαίνετε συχνά έξω από το γραφείο σας.

Για να διασφαλίσετε ότι η κλινική σας λειτουργεί σωστά και ότι το προσωπικό εργάζεται επίσης σωστά, πρέπει να κυκλοφορείτε.

Βγείτε από το γραφείο σας και περπατήστε στην κλινική αρκετές φορές την ημέρα.

Η αλληλεπίδραση με το προσωπικό, τους άλλους γιατρούς και τους ασθενείς είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος πρακτικής και είναι ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε τι πραγματικά συμβαίνει στο ιατρικό σας κέντρο.

Σε κλινικές όπου υπάρχει χώρος, ο διευθυντής θα πρέπει να χρησιμοποιεί το γραφείο του μόνο για συνεδριάσεις και συναντήσεις με τους εργαζομένους.

2. Να απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις και emails

Πρόκειται για απλούς κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και ευγένειας.

Πολύ συχνά, μέλη του προσωπικού καταγγέλλουν ότι δεν καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή, γεγονός που τις περισσότερες φορές είναι αλήθεια.

3. Συναντηθείτε με τους ιατρικούς επισκέπτες και μαζί με τους ιατρούς, ακούστε και επανεξετάστε προσεκτικά τις προτάσεις τους .

Το πιο δύσκολο εγχείρημα και η πιο σημαντική πτυχή στην εργασία σας είναι να επανεξετάζετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται.

Συχνά, χάνονται πολλές ευκαιρίες, οι οποίες είναι επωφελείς για την περίθαλψη των ασθενών και της κλινικής, που δεν εξετάζονται ποτέ, απλά και μόνο γιατί ο διευθυντής είναι πολύ απασχολημένος ή αποφεύγει τις συναντήσεις.

Το κύριο μέρος των αρμοδιοτήτων σας είναι να βρείτε τρόπους να αυξήσετε τα έσοδα της κλινικής και συγχρόνως να παρέχετε την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς.

Οργανώστε το ημερολόγιό σας έτσι ώστε τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα να έχετε μια συνάντηση 20 λεπτών με τους ιατρικούς επισκέπτες.

Ακολουθείστε πιστά το πρόγραμμα και δώστε τους χρόνο.

Αν ανακαλύψετε μία ευκαιρία αλλά ο ιατρικός επισκέπτης δεν είναι συνεργάσιμος, τηλεφωνείστε στην εταιρία και ζητήστε να δείτε άλλον.

4. Προωθήστε μια συγκεκριμένη πολιτική

Φροντίστε κυρίως να αποφεύγονται τα αρνητικά σχόλια και τα κουτσομπολιά μεταξύ των εργαζομένων.

Φροντίστε κυρίως να αποφεύγονται τα αρνητικά σχόλια και τα κουτσομπολιά μεταξύ των εργαζομένων.

5. Αναλάβετε δράση

Ο διευθυντής της κλινικής θα πρέπει να γνωρίζει πως να διαχειριστεί όλες τις εργασίες της κλινικής με αποτελεσματικότητα.

Θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστεί κάθε  κατάσταση.

Σε περίπτωση που υπάρχουν καθήκοντα ή ιατρικές πράξεις  που δεν γνωρίζετε, ζητήστε από το προσωπικό σας να σας εκπαιδεύσει ή φροντίστε άμεσα να βρείτε τον αρμόδιο για να ασχοληθεί με το περιστατικό.

6. Αφιερώστε χρόνο στην επικοινωνία

Δικτυωθείτε με άλλους διευθυντές και ενημερωθείτε για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες κλινικές ή πολυιατρεία και τον βαθμό της αποτελεσματικότητάς τους.

Αναδείξτε τις υπηρεσίες της κλινικής και τους γιατρούς σας με τα μέσα επικοινωνίας που υπάρχουν σήμερα και κερδίστε συστάσεις από άλλους ιατρούς ή από άλλες κλινικές.

7. Γίνετε το παράδειγμα

Επιδείξτε σεβασμό, σκληρή δουλειά, ευγνωμοσύνη, ευγένεια, επαγγελματισμό και ηθική.

Να αποφεύγετε τις απρογραμμάτιστες απουσίες και να είστε σίγουροι ότι και το προσωπικό σας θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.

Πολλές φορές επικρατεί η αντίληψη ότι ένας διευθυντής κλινικής δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και του αρέσει να τεμπελιάζει.

Προφανώς, η αντίληψη αυτή δεν συνάδει καθόλου με την πραγματικότητα.

Είτε εργάζεστε σκληρά πίσω από μια κλειστή πόρτα στο γραφείο σας είτε όχι, είστε ο ηγέτης του ιατρικού σας κέντρου.

Τι περιμένετε λοιπόν;

Βγείτε από το γραφείο σας, πάρτε τα ηνία στα χέρια σας, αναλάβετε δράση και συμπεριφερθείτε ως πραγματικός ηγέτης!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων