Ανάθεση Αρμοδιοτήτων - MEDICAL management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FB 01

Ανάθεση Αρμοδιοτήτων

Η συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων και εργασιών σε ένα πρόσωπο μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην ομαλή διεκπεραίωση του επιχειρηματικού πλάνου του φαρμακείου.

Ανάθεση Αρμοδιοτήτων

 

Για να πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες γρήγορα και αποτελεσματικά, πρέπει η διοίκηση να καταμερίζει ευθύνες στους συνεργάτες της και να τους υποστηρίζει.

Πραγματοποιώ καταμερισμό αρμοδιοτήτων δεν σημαίνει απλά "απαλλάσσομαι" από κάποιες εργασίες.

Αντιθέτως, η ανάθεση συγκεκριμένου έργου σε συνεργάτη προϋποθέτει επιλογή του κατάλληλου ατόμου, επαρκή επεξήγηση, κατεύθυνση και διάθεση πληροφοριών καθώς και υποστήριξη.

Έτσι, εξοικονομείται χρόνος για τον ίδιο τον Φαρμακοποιό να ενασχοληθεί με θέματα στρατηγικής σημασίας.

Η ανάθεση αρμοδιοτήτων αποτελεί τρόπο καταξίωσης των συνεργατών μας.

Είναι μια ευκαιρία να επιδείξουμε εμπιστοσύνη, να αναγνωρίσουμε το πόσο σημαντικοί είναι για το φαρμακείο και να τους εξηγήσουμε το όφελος που προκύπτει για τους ίδιους.

Έτσι κινητοποιούμε τους συνεργάτες μας!

Ανάθεση Αρμοδιοτήτων και Εμπιστοσύνη

Το θέμα της εμπιστοσύνης είναι κάπως πολύπλοκο.

Για παράδειγμα, όταν ο συνεργάτης μας επιλέγει διαφορετική διαδικασία από αυτήν που έχουμε υποδείξει για τη διεκπεραίωση κάποιας εργασίας, ίσως κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας.

Μην το αφήσετε να συμβεί.

Δώστε την ευκαιρία στον συνεργάτη σας να τεκμηριώσει την απόφασή του!

Ίσως προκύψει κάποια αποτελεσματικότερη διαδικασία!

Το να πετύχουμε συνθήκη εμπιστοσύνης δεν επέρχεται "τυχαία" ή απλά "με την πάροδο του χρόνου", αλλά είναι απόρροια συγκεκριμένης προσπάθειας.

Οι τακτικές συναντήσεις, η διαρκής ενημέρωση και η ειλικρίνεια συνθέτουν τη βάση της προσπάθειας αυτής.

Μέλημά μας θα πρέπει να είναι η "αμοιβαία εμπιστοσύνη", άρα η εν λόγω προσπάθεια δεν είναι μονομερής.

Έχουμε και Εμείς Ευθύνες!

Συνοψίζοντας, η "διαδρομή" που θα πρέπει να ακολουθήσουμε αποτελείται από 5 απλά βήματα:

1. Εντοπισμός,

2. Ανάλυση,

3. Διαδικασία,

4. Μέτρηση και

5. Επανεξέταση

Θανάσης Ασίκης - Φαρμακοποιός - Πρόεδρος του Δικτύου Φαρμακοποιών Advance


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων