fbpx
FB 01

8 Τρόποι για να Μειώσετε τα Έξοδα και να Αυξήσετε τα Έσοδα του Ιατρείου σας

Οι περισσότεροι γιατροί καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να μειώσουν τα έξοδα και να βελτιώσουν τα κέρδη του ιατρείου τους, αλλά τα χρήματα “φεύγουν” περισσότερο απ’ ότι “έρχονται”.

Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει καμία λύση, ξεκινήστε εξετάζοντας τις δαπάνες στο ιατρείο σας και επαναπροσδιορίστε τις δυνατότητες που έχετε.

Ξεπεράστε ορισμένες συνήθειες και “σκεφτείτε” έξω από το κουτί!

Εκτός από το να μειώσετε τα έξοδά σας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα σε ορισμένες από τις τρέχουσες δαπάνες σας, εξετάζοντας την οικονομική κατάσταση του ιατρείου σας και αναζητώντας σημαντικά στοιχεία για τη κατάσταση εξόδων-εσόδων.Ωστόσο, εάν η οικονομική σας δυνατότητα δεν σας επιτρέπει την συνεργασία ενός ειδικού, μπορείτε να κινηθείτε διαφορετικά.Για παράδειγμα, το ενοίκιό σας αποτελεί ένα σταθερό έξοδο το μήνα.

Ίσως μπορείτε να το επαναδιαπραγματευθείτε με τον ιδιοκτήτη, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες της αγοράς στην περιοχή που βρίσκεται το ιατρείο σας.

1. Μοιραστείτε ή ενοικιάστε μέρος του ιατρείου σας

Βρείτε κάποιον - έναν ιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας με διαφορετική ή συμπληρωματική ειδικότητα από εσάς - για να μοιραστείτε το χώρο του ιατρείου σας.

Εκτός από το ποσό του ενοικίου, μπορείτε να του ζητήσετε να συμμετέχει κατά ένα ποσοστό στα πάγια έξοδα του ιατρείου αλλά και να μοιραστείτε τα έξοδα του υπαλλήλου υποδοχής.

2. Διαχωρίστε τις λιγότερο κερδοφόρες διαδικασίες

Προσδιορίστε ποιες διαδικασίες είναι δαπανηρές για το ιατρείο σας και ποιες κερδοφόρες.

Πχ, για ορισμένα εργαστηριακά τεστ που απαιτούνται για την ειδικότητά σας θα μπορούσατε να παραπέμπετε τους ασθενείς σας σε έναν εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών, παραλαμβάνοντας όμως εσείς τα αποτελέσματα.

Επίσης, ίσως αξίζει να συνεργαστείτε με έναν οικονομικό σύμβουλο για να αναλύσει τα λειτουργικά έξοδα και τα κέρδη για μεμονωμένες διαδικασίες ή υπηρεσίες, προκειμένου να δείτε τι μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους και τι όχι.

3. Αφήστε τους ασθενείς σας να προγραμματίσουν μόνοι τα ραντεβού τους

Με τον προγραμματισμό των ραντεβού των ασθενών σας μέσω της ιστοσελίδας σας ή ενός ηλεκτρονικού προγράμματος, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που το προσωπικό σας απασχολείται σε αυτό και να δώσετε στους ασθενείς σας τη δυνατότητα να προγραμματίζουν το ραντεβού τους οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές, με μηνιαία συνδρομή χαμηλού κόστους, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δίνοντας στους ασθενείς σας την ευκολία αυτή.

Οι ασθενείς λατρεύουν να λαμβάνουν άμεση επιβεβαίωση για το ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια υπενθύμιση 2 ημέρες πριν από αυτό.

4. Λάβετε χρήσιμες συμβουλές σε χαμηλή τιμή

Ένας εξωτερικός σύμβουλος μπορεί να αναλύσει αντικειμενικά την οικονομική κατάσταση του ιατρείου σας και να σας προτείνει νέες στρατηγικές και τρόπους για να γίνει πιο κερδοφόρο.

Ωστόσο, εάν η οικονομική σας δυνατότητα δεν σας επιτρέπει την συνεργασία ενός ειδικού, μπορείτε να κινηθείτε διαφορετικά.

Δεν θα σας κοστίσει τίποτα να συζητήσετε με συναδέλφους σας και να ζητήσετε τη γνώμη τους, όπως και τη γνώμη του προσωπικού σας.

5. Διαχειριστείτε μόνοι σας το ιατρείο

Βέβαια, αυτό δεν είναι δυνατό για όλους και υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα, αλλά μπορεί να σας απαλλάξει από το κόστος του προσωπικού.

Χρησιμοποιώντας το σωστό λογισμικό και τη σωστή οργάνωση θα μπορείτε να εκτελείτε εσείς τις περισσότερες λειτουργίες που συνήθως εκτελεί το προσωπικό.

6. Ψωνίστε έξυπνα και μειώστε το κόστος των αναλώσιμων

Είτε αγοράζετε ιατρικό εξοπλισμό, είτε είδη γραφείου ή άλλα είδη πρακτικής χρήσης, ψωνίστε έξυπνα.

Ενταχθείτε στην ιατρική ομάδα της αγοράς ή σε προγράμματα ανταμοιβών και κερδίστε εκπτώσεις για τις μελλοντικές σας παραγγελίες.

Επίσης, η αγορά αναλώσιμων από το διαδίκτυο είναι αρκετά οικονομική τις περισσότερες φορές.

7. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι σημαντικό το ιατρείο σας να εμφανίζεται σε τοπικές αναζητήσεις της Google ή του Facebook.

Οι τοπικές ιστοσελίδες αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις εμφανίσεις του ιατρείου σας στο διαδίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσετε την επικοινωνία με τους ασθενείς σας, πολλαπλασιάζοντας το κοινό που απευθύνεστε και προσελκύοντας νέους ασθενείς.

8. Κρατήστε τα χρήματα στο ιατρείο

Αφού έχετε κάνει περικοπές και έχετε εξοικονομήσει κέρδος, βεβαιωθείτε ότι τα χρήματα αυτά παραμένουν στο ιατρείο σας.

Προσπαθήστε να διασφαλίζετε ότι έχετε επαρκείς και συνεχείς εσωτερικούς ελέγχους, ώστε να είστε σίγουροι ότι όσοι διαχειρίζονται πληρωμές ή καταθέσεις σέβονται του κανόνες του ιατρείου σας.


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων