Home Διαχείριση Οι Γιατροί Έχουν τις Δεξιότητες να Είναι Επιχειρηματίες
Οι Γιατροί Έχουν τις Δεξιότητες να Είναι Επιχειρηματίες.

Οι Γιατροί Έχουν τις Δεξιότητες να Είναι Επιχειρηματίες

Μέσα στην ιατρική κοινότητα, φαίνεται να υπάρχει μια κυρίαρχη πεποίθηση πως σε ό,τι αφορά business και οικονομία, οι γιατροί στερούνται ικανοτήτων.

Κάποιοι το δικαιολογούν ως έλλειψη οικονομικής κατάρτισης από την ιατρική σχολή. Άλλοι λένε ότι είναι διαφορετικό το DNA του γιατρού – ότι οι εγκέφαλοί τους λειτουργούν διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ιατρών με επιτυχία τόσο στο business κομμάτι, όσο και στην οικονομική διαχείριση.

Για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, η εκπαίδευση και η νοοτροπία των γιατρών προσφέρουν πολλές από τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και επενδυτές.

Η ιδέα ότι οι γιατροί δεν είναι ικανοί με τα οικονομικά προέρχεται από το γεγονός ότι, ως επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, έχουν λιγότερο χρόνο να αφιερώσουν σε άλλους τομείς.

Μπορεί επίσης να έχουν μικρή εμπειρία στα οικονομικά, γεγονός που τους οδηγεί στο να διστάζουν να αρπάξουν μια επενδυτική ή επιχειρηματική ευκαιρία.

Το γεγονός είναι ότι οι γιατροί έχουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να είναι επιτυχημένοι.

Παρά τα εμπόδια (πραγματικά ή θεωρητικά), το μόνο που χρειάζεται είναι η γνώση του τρόπου αποτελεσματικής διοχέτευσης αυτών των δεξιοτήτων.

Αν, ως γιατρός, δεν πιστεύετε ότι έχετε αυτό που χρειάζεται για να είστε επιτυχημένος ιδιοκτήτης επιχείρησης ή επενδυτής, ιδού τα χαρακτηριστικά που πιθανώς δεν συνειδητοποιείτε ότι έχετε:

– Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων

Οι γιατροί συνεχώς λύνουν προβλήματα! Αντιμετωπίζετε καθημερινά πολύπλοκα ζητήματα και είναι καθήκον σας όχι μόνο η διάγνωση, αλλά και η εύρεση της καλύτερης επιλογής για τη διαχείριση, τη βελτίωση ή την επίλυση της κατάστασης.

Η ικανότητα επίλυσης ιδιαίτερων και περίπλοκων θεμάτων, με λίγα μόνο στοιχεία και εργαλεία, μπορεί κάλλιστα να αναχθεί και στις επιχειρηματικές δεξιότητες, πραγματοποιώντας το είδος της έρευνας και της ανάλυσης για κερδοφόρους υπολογισμούς και επιλύσεις κρίσεων.

Οι επιχειρηματίες είναι στην ουσία αυτοί που λύνουν προβλήματα. Οι καλύτερες επιχειρήσεις δημιουργούν τις καλύτερες λύσεις, μερικές φορές για προβλήματα που οι άνθρωποι δεν γνώριζαν καν ότι είχαν!

Κοιτάξτε γύρω σας, τα πράγματα, τα οποία έχετε αποφασίσει να αποτελούν μέρος της ζωής σας, από εφαρμογές έως προϊόντα, όλα επιλύουν ένα πρόβλημα.

Ως γιατροί, χτίζετε αυτήν την ικανότητα καθ’ όλη τη φοίτησή σας στην ιατρική σχολή και εκπαίδευση.

Οι γιατροί συνεχώς λύνουν προβλήματα! Αντιμετωπίζετε καθημερινά πολύπλοκα ζητήματα και είναι καθήκον σας όχι μόνο η διάγνωση, αλλά και η εύρεση της καλύτερης επιλογής για τη διαχείριση, τη βελτίωση ή την επίλυση της κατάστασης.

– Ηρεμία και εστίαση υπό πίεση

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές συμβαίνει να είναι ασταθείς και συχνά να υπαγορεύονται και να επηρεάζονται από παράγοντες πέραν του ελέγχου των επενδυτών.

Ακόμη και με τα καλύτερα εργαλεία και τις ορθότερες πληροφορίες, οι επιχειρηματικές κινήσεις και οι επενδύσεις δεν ακολουθούν πάντα μια προβλέψιμη πορεία ή δεν λειτουργούν όπως αναμένεται.

Οι γιατροί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά αποφάσεις ζωής ή θανάτου, ως μέρος της καθημερινής δουλειάς τους, έχουν έμφυτη ικανότητα να διορθώνουν και να αντιμετωπίζουν αποτυχίες και αστοχίες.

Έχετε επέμβει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης; Τότε, γνωρίζετε ότι μπορείτε να λάβετε σοφές αποφάσεις, ενώ όλα κρέμονται σε μια κλωστή!

Η ικανότητα σύνθεσης πολύπλοκων πληροφοριών, κατανόησης προτύπων και μεταβλητών και επεξήγηση πληροφοριών σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, είναι απαραίτητη για τη λήψη έξυπνων επιχειρηματικών αποφάσεων.

Οι γιατροί, φυσικά, είναι ήδη ικανοί για την ευρεία προσέγγιση των πραγμάτων.

Εκτός από τις βασικές πληροφορίες της απόδοσης ενός συγκεκριμένου κεφαλαίου, αποθέματος ή επενδυτικού προϊόντος όπως η ακίνητη περιουσία, το να γνωρίζετε πού να βάλετε τα χρήματά σας για το βέλτιστο αποτέλεσμα, απαιτεί την ικανότητα αξιολόγησης των μεταβλητών που επηρεάζουν τα πάντα, από την τιμή έως τις δυνατότητες ανάπτυξης.

Άλλωστε, πώς θεωρείτε ότι προκύπτει μια διάγνωση; Χρησιμοποιείτε αντικειμενική ανάλυση γεγονότων, σε συνδυασμό με την εμπειρία σας, για να διαμορφώσετε μια κρίση.

– Πειθαρχία

Παρά τα διάφορα success stories που θα έχετε ακούσει και τις ιστορίες με ξαφνικούς εκατομμυριούχους, η οικοδόμηση βιώσιμου πλούτου και σταθερών επενδύσεων απαιτεί χρόνο και πειθαρχία, καθώς και την ικανότητα να παραμείνετε πιστοί στην πορεία σας μετά από ενδεχόμενες αποτυχίες.

Απαιτεί επίσης την πειθαρχία να λαμβάνετε ορθές επενδυτικές αποφάσεις και να εργάζεστε με υπομονή, αντί να κυνηγάτε την κάθε τάση ή κάθε ευκαιριακή συμβουλή της στιγμής – πολλές από τις οποίες μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες μακροπρόθεσμα.

Ως γιατροί, μάθατε να εμμένετε στην πορεία σας και να ασκείτε την εργασία σας με υπομονή.

Όπως βεβαιώνουν οι περισσότεροι ειδικοί σε σχεδόν οποιοδήποτε πεδίο, όσο περισσότερα ξέρει κανείς, τόσο περισσότερα πρέπει να μάθει.

Πιθανώς χρειάστηκε καιρός για να φτάσετε εκεί που βρισκόσαστε παρά τους πειρασμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του δρόμου, για να «κυνηγήσετε» την επιτυχία ανθρώπων από άλλους κλάδους.

Είχατε έναν στόχο στο μυαλό σας και περάσατε περισσότερο από μια δεκαετία για να τον πετύχετε.

Όταν όλοι οι φίλοι σου ξεκουράζονται τα σαββατοκύριακα, ενώ εσύ θυσιάζεις πολλά, κατέχεις αναμφίβολα μεγάλη πειθαρχία.

– Απόκτηση γνώσης, έρευνα και υγιής κατανόηση του κινδύνου

Όπως η ιατρική, το χρηματοοικονομικό και επενδυτικό τοπίο αλλάζει συνεχώς.

Η βασική θεωρία πίσω από πολλές επενδύσεις που διαβάζετε στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι «να το ρυθμίσετε και να το ξεχάσετε», αλλά η δημιουργία και η διατήρηση ενός κερδοφόρου χαρτοφυλακίου απαιτεί έρευνα και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους διάφορους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη δημιουργία και τη διαχείριση ενός επιτυχημένου χαρτοφυλακίου ακινήτων.

Ένα σημαντικό συστατικό της κερδοφόρας επένδυσης είναι η πλήρης κατανόηση του κινδύνου και πώς να κατανοήσετε τα ιστορικά δεδομένα της αγοράς και την απόδοση, προκειμένου να δοκιμάσετε και να «προβλέψετε» το μέλλον.

Η ανάλυση κινδύνου/οφέλους είναι ένας τομέας που όλοι γνωρίζετε πολύ καλά. Είναι στο επίκεντρο σχεδόν κάθε απόφασης που λαμβάνετε.

Συλλέγετε όλα τα υπάρχοντα στοιχεία μέσω της έρευνας και αποφασίζετε σταθερά με βάση το τι έχετε μπροστά σας. Αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο στη ζωή, εσείς το κάνετε καθημερινά.

– Μπόνους και περίληψη

Μια άλλη ομοιότητα μεταξύ γιατρών και επιχειρηματιών/επενδυτών είναι ότι και οι δύο αποτελούν δια βίου μαθητές.

Όπως βεβαιώνουν οι περισσότεροι ειδικοί σε σχεδόν οποιοδήποτε πεδίο, όσο περισσότερα ξέρει κανείς, τόσο περισσότερα πρέπει να μάθει.

Οι ίδιες ικανότητες και δεξιότητες που διατηρούν τους γιατρούς κοντά στην εξελισσόμενη ιατρική και κλινική τεχνολογία, μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία επιτυχημένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Η λήψη της απόφασης για να ξεκινήσετε, ωστόσο, μπορεί να είναι το πιο δύσκολο βήμα.

Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε να κάνετε μια κίνηση, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο, περιγράφοντας τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οικονομικούς και επαγγελματικούς σας στόχους και καθορίστε τον κίνδυνο που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε.

Μην περιορίζετε τον εαυτό σας. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να είστε επιτυχημένοι επιχειρηματίες και επενδυτές και, στη συνέχεια, απλά τολμήστε το!

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων