fbpx
FB 01

Η Σημαντικότητα του Instagram στην Ιατρική

Εδώ και καιρό, επικρατεί μια κριτική που σχετίζεται με την παρουσία της ιατρικής κοινότητας στο Instagram και το πώς επηρεάζουν οι ιατροί τον υπόλοιπο πληθυσμό, με τις εμφανίσεις της καθημερινής πρακτικής τους, την προβολή ορισμένων φαρμακευτικών brands και τις αλληλεπιδράσεις με τους ασθενείς-πελάτες τους.

Ακολουθούν μερικές πολύ θετικές πτυχές της ιατρικής κοινότητας στο Instagram…

- Συχνά, οι ασθενείς-πελάτες, επαναλαμβάνουν τις ίδιες ερωτήσεις προς τον ιατρό.

Αυτό συμβαίνει, ενδεχομένως για επιβεβαίωση των όσων ανέφερε ο ιατρός.

Η Σημαντικότητα του Instagram στην Ιατρική

Επίσης, πολλές φορές ο ιατρός εφαρμόζει τη μέθοδο της επαλήθευσης, ρωτώντας ξανά μια πληροφορία που του έχει ήδη αναφέρει ο ασθενής-πελάτης του.

Αυτό, δημιουργεί πολλές φορές την λανθασμένη εντύπωση ότι ο ιατρός… δεν ακούει τον ασθενή-πελάτη.

Στο Instagram όμως, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι γραπτές… και όπως αναφέρει και η λατινική φράση «Verba volant, scripta manent» (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν).

- Το Instagram, τοποθετεί στο επίκεντρο τη γυναίκα στον τομέα της ιατρικής.

Έτσι, καταρρίπτονται ορισμένοι στερεοτυπικοί κανόνες οι οποίοι προβλέπουν ότι η Ιατρική είναι ανδροκρατούμενη.

Ο δρόμος για την ισότητα και για την αλλαγή της ιδεολογίας, φυσικά, είναι ακόμη μεγάλος.

- Ευκαιρίες καθοδήγησης

Οι Ιατροί που έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία και κατ’ επέκταση μεγάλη εμπειρία στον τομέα τους, αποτελούν για τους νεότερους μια ευκαιρία καθοδήγησης.

Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram, είναι σε μεγάλο βαθμό προσβάσιμα και η ιατρική κοινότητα του Instagram μοιράζεται συνεχώς μια πληθώρα γνώσεων σχετικά με την Ιατρική.

Έτσι λοιπόν, η γνώση πλέον μπορεί να μοιράζεται, κάτι που παλαιότερα δεν εφαρμοζόταν τόσο εύκολα λόγω έλλειψης ψηφιακών κοινωνικών δικτύων.

Συχνά, η επικοινωνία και η καθοδήγηση μεταξύ ιατρών, φοιτητών ιατρικής, κ.λπ., συνεχίζεται και με άλλους τρόπους εκτός των κοινωνικών δικτύων.

- Το Instagram είναι ένας χώρος ο οποίος επιτρέπει στους Ιατρούς να καλλιεργήσουν δημιουργικά τον εαυτό τους.

Το επάγγελμα είναι πιεστικό και πολλές φορές δεν αφήνει περιθώρια ελεύθερου χρόνου.

Χρειάζεται λοιπόν, ένας ιατρός, να ασχολείται και με πράγματα που τον κάνουν να νιώθει όμορφα και ευχάριστα.

Χρειάζεται λοιπόν, ένας ιατρός, να ασχολείται και με πράγματα που τον κάνουν να νιώθει όμορφα και ευχάριστα.

Η λύση βρίσκεται στο Instagram, καθώς εκεί, έχετε τη δυνατότητα να συνδυάζει το επάγγελμα με την ψυχαγωγία.

Μπορεί, δηλαδή, να μοιράζεστε σχετικές φωτογραφίες, επιστημονικά άρθρα, ιατρικά επιτεύγματα, θέματα υγείας, αλλά και θέματα ψυχαγωγίας.

- Πρόκειται για έναν δυνητικό χώρο για να περάσεις μηνύματα γύρω από ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως τα εμβόλια κατά της γρίπης, η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, η δωρεά οργάνων…

Εκτός από την ανταλλαγή απόψεων στον τομέα της Ιατρικής, επικρατούν επίσης και συζητήσεις οι οποίες αφορούν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Όταν έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους στις σημερινές αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις σε κρατικό επίπεδο που λαμβάνουν κακές αποφάσεις σχετικά με τις πολιτικές που επηρεάζουν την υγειονομική περίθαλψη, γίνεται ακόμη πιο σημαντικό να ενημερώνουμε και να χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες μας για να μιλάμε για αυτά τα θέματα.

- Σε μια εποχή όπου οι γιατροί χάνουν όλο και περισσότερη αυτονομία, οι επιχειρησιακές δεξιότητες που κερδίζει κανείς από τη συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρίες, λειτουργούν προς όφελος όλων.

Μέσω αυτών των συνεργασιών, μαθαίνουμε να διαπραγματευόμαστε και να εκτιμούμε τον χρόνο μας.

Όλα αυτά θα σας εξυπηρετήσουν καθ 'όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας, είτε καταλήξετε στον ακαδημαϊκό χώρο ή στον ιδιωτικό τομέα.

- Το Instagram παρέχει κίνητρα και έμπνευση σε αυτό το μακρύ και συχνά βάναυσο ταξίδι που λέγεται Ιατρική.

Εάν παρατηρήσετε σχεδόν οποιοδήποτε ιατρικό προφίλ του Instagram, θα δείτε ότι πολλά από τα σχόλια είναι ευχαριστίες από ανθρώπους.

Αυτό και αν είναι κίνητρο για τα επιτεύγματά σας…

- Οι συνομιλίες γύρω από την ψυχική υγεία και την ασθένεια είναι μια πολύ καθοριστική πράξη στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή, κατά έναν ειρωνικό τρόπο, δεν υπάρχει εύκολος και δίκαιος τρόπος για να εκφράσουν οι Ιατροί τους αγώνες τους.

Οι συνομιλίες με τέτοιο περιεχόμενο, εξακολουθούν να κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των θεματικών στις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων.

Στο Instagram, υπάρχουν φυσικά και συνομιλίες που γίνονται για την προστασία του επαγγελματισμού, δίνοντας συνεχώς προτεραιότητα στην υγεία και στην ευεξία των ασθενών.

Τέλος, η προβολή νέων φαρμάκων στο Instagram αποτελούν αναπόσπαστο μέσο ενημέρωσης του κοινού και η ιατρική κοινότητα συμμετέχει υπεύθυνα.

www.MedicalManage.gr


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων