Home Επικοινωνία Ασθενή Καινοτόμες Λύσεις Αλληλεπίδρασης με τους Ασθενείς σας
Καινοτόμες Λύσεις Αλληλεπίδρασης με τους Ασθενείς σας.

Καινοτόμες Λύσεις Αλληλεπίδρασης με τους Ασθενείς σας

Η μετάβαση στην τηλεϊατρική λόγω της COVID-19, αποτελεί μία καλή αφορμή για τους γιατρούς να αλλάξουν την προσέγγισή τους, όσο αφορά την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς τους.

Η τηλεϊατρική είναι μια μέθοδος που για πολλούς γιατρούς και ιατρικές μονάδες συνέβη βιαστικά, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία της COVID-19.

Ωστόσο, δίνει στους γιατρούς την ευκαιρία να σκεφτούν τη διαφορά μεταξύ της εικονικής φροντίδας και της τηλεϊατρικής.

Η εικονική φροντίδα δεν αφορά μόνο τους γιατρούς που κάνουν διαδικτυακές συναντήσεις με τους ασθενείς τους, αλλά αποτελεί ένα υβριδικό μοντέλο, κατά το οποίο ο γιατρός προσπαθεί να προσδιορίσει τι είναι κατάλληλο για έναν ασθενή και τι όχι, και πώς μέσω της εικονικής φροντίδας να του το εξηγήσει με απόλυτα ακριβή τρόπο.

Επιπλέον, η εικονική φροντίδα, δεν είναι το αποτέλεσμα μιας βιαστικής λύσης σε μια πανδημία, αλλά ένα στοχαστικό και σκόπιμο σχέδιο φροντίδας, που μπορεί να καθορίσει ότι ένας ορισμένος αριθμός ασθενών, μπορεί να είναι σε θέση να αντιμετωπιστεί χωρίς να χρειαστεί να έρθει ποτέ στην κλινική ή στο ιδιωτικό ιατρείο.

Είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της φροντίδας υγείας.

Ένας από τους τρόπους προσέγγισης αυτής της οπτικής, είναι να εξετασθεί η αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτύχει ένας γιατρός με τους ασθενείς του και αν κάποιοι από αυτούς μπορούν να ανατεθούν σε άλλους συνεργάτες του ιατρείου τους, είτε πρόκειται για διοικητικό προσωπικό ή για νοσοκόμους.

Αυτό όχι μόνο επιτρέπει στους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι να κάνουν, αλλά μπορεί να μειώσει την εξάντλησή τους και κατ΄ επέκταση, να βελτιώσει τη φροντίδα των ασθενών.

Επιπλέον, οι γιατροί δεν πρέπει να εφαρμόζουν πολύ γρήγορα λύσεις τεχνολογίας για να αλληλοεπιδράσουν με τους ασθενείς τους, χωρίς πρώτα να εξετάσουν το πλαίσιο και τον σκοπό αυτής της αλληλεπίδρασης.

Θα ήταν λογικό να υποστηρίξουμε ότι ένα chatbot (λογισμικό που εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες μιμούμενο όσο το δυνατόν καλύτερα τον ανθρώπινο λόγο, γραπτό ή προφορικό) προορίζεται να ενεργήσει ως φίλτρο.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η αποτελεσματικότητα του φίλτρου εξαρτάται από τον κίνδυνο τον οποίο το σύστημα υγείας είναι διατεθειμένο να αναλάβει.

Για παράδειγμα, εάν ένας ασθενής αναφέρει πονοκέφαλο και ότι βλέπει έντονες λάμψεις νωρίς το πρωί, οι περισσότεροι αλγόριθμοι θα συστήσουν στον ασθενή είτε να πάει στο νοσοκομείο είτε να μιλήσει αμέσως με έναν γιατρό.

Η πρόκληση είναι ότι όσο μεγαλύτερη πρόσβαση δημιουργείται, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει ο ασθενής να απευθυνθεί στο σύστημα υγείας, και τόσο περισσότερο προσωπικό πρέπει να μπορείτε να διαθέσετε για την εξυπηρέτησή του.

Επομένως, οι λύσεις τεχνολογίας που αφορούν την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς, είναι καλές μόνο επειδή οδηγούν στην ανταλλαγή κατάλληλων πληροφοριών με το κατάλληλο άτομο, την κατάλληλη στιγμή και για τον κατάλληλο λόγο.

Διαφορετικά, τέτοιες λύσεις θα δημιουργήσουν απλώς νέους τρόπους πρόσβασης των ασθενών σε γιατρούς, αυξάνοντας τον φόρτο εργασίας τους, αλλά χωρίς να βελτιώνουν απαραίτητα τα αποτελέσματα των ασθενών.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων