Home Επικαιρότητα ΕΟΠΥΥ – Στα 280 Eκατ. Ευρώ η Υπέρβαση στο Εξάμηνο
ΕΟΠΥΥ Στα 280 Eκατ. Ευρώ η Υπέρβαση στο Εξάμηνο M

ΕΟΠΥΥ – Στα 280 Eκατ. Ευρώ η Υπέρβαση στο Εξάμηνο

Η υπέρβαση του προϋπολογισμού στον ΕΟΠΥΥ αναδεικνύει την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται στον έλεγχο της δαπάνης για φάρμακα, μέσω συνεχών μειώσεων στις τιμές.

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Οργανισμού, το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφηκε υπέρβαση της δαπάνης κατά 280 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2018 θα κλείσει με υπέρβαση 560 εκατ. ευρώ, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, εάν συνεχιστεί η τάση του πρώτου εξαμήνου.

ΕΟΠΥΥ Στα 280 Eκατ. Ευρώ η Υπέρβαση στο Εξάμηνο M1

Η Διεύθυνση Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ υπολογίζει τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebates), οι οποίες ζητούνται από τις εταιρείες, στα 218,58 εκατομμύρια ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο συν 5,7 εκατομμύρια ευρώ για rebate φαρμάκων αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης.

Το ετήσιο rebate, δηλαδή, εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 450 εκατ. ευρώ και εάν σε αυτό προστεθεί και το clawback, η συνολική επιβάρυνση των εταιρειών για την εξωνοσοκομεική φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων